İkiyüzlüler

Güncelleme Tarihi:

İkiyüzlüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2003 01:59

İstifası kabul edilmeyen Futbol Şubesi Sorumlusu, bazı yöneticilerin yüzüne bakarak, ‘‘Burada başka konuşuyor, dışarda başka konuşuyorsunuz. Kimse elini cebine atmıyor. Verilen sözler yerine getirilmiyor. Yıpranıyorum, bu şartlarda aileme, eşime ihanet ediyorum’’ diye konuştu.

OĞUZ Çetin'in istifasının oylamaya sunulduğu dakikalarda Fenerbahçe Kulüp binasında ilginç tartışmalar yaşanıyordu. Başkan Aziz Yıldırım oybirliği ile görevden alınan Çetin'i telefon ile aramak için yan taraftaki odasına geçmişti...

O sırada Futbol Şubesi Sorumlusu Sadettin Saran ile Ali Yıldırım, yan odada hareketli dakikalar yaşıyordu. Başkan tekrar Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığı bölüme geçti. Ardından Saran içeri girdi ve ‘‘Ben de istifa ediyorum’’ diye haykırdı.

Kararlıydı

Daha önce de bu fikrini ortaya koyan ancak kabul ettiremeyen Saran bu kez oldukça kararlıydı. Ancak Başkan Yıldırım ayağa kalktı ve ‘‘Senin istifanı kabul edemeyiz. Daha yapacak çok işimiz var. Teknik direktör alacağız. Transfer çalışmalarımızı başlatacağız’’ dedi.

Oldukça dolu olan Saran tekrar söze girdi ve bir kaç kişinin yüzüne bakarak, ‘‘Burada başka konuşuyor, dışarda başka konuşuyorsunuz. Destek mi var, köstek mi var anlamıyorum. Kimse elini cebine atmıyor. Verilen sözler yerine getirilmiyor. Herşey benden bekleniyor. Aileme, eşime ihanet ediyorum’’ diye ekledi.

Saran haklı

Ali Yıldırım bu sözlere destek vererek, ‘‘Evet arkadaşlar, Saran haklı. Kimse elini cebine atmıyor. Kulübün mali sıkıntılarına birlikte destek vermeliyiz’’ yorumu yaptı.

Yıldırım kardeşlerin bu tavrı karşısında yumuşayan Saran daha sonra istifasını geri çekmişti.

Toplantı devam ediyor ve Oğuz Çetin'den boşalan göreve Altyapı Sorumlusu Tamer Güney getiriliyordu. Sırada önümüzdeki sezon takımı çalıştıracak kişinin kim olduğu vardı. Futbol Şubesi Sorumlusu Sadettin Saran'a dönüldü ve adayların kim sorusu yöneltildi.

Paylaşamam

Saran yine ilginç bir yaklaşımda bulunarak, ‘‘Kafamda birkaç isim var ama bunu sadece başkanla paylaşabilirim. Çünkü açıklamam halinde basına sızdırılıyor. Önce görüşmeleri yapacağım, kesin cevap aldıktan sonra sizlerle paylaşacağım’’ diye konuştu.

Saran nelere kızıyor?

3.5 saat süren toplantı sonrasında Futbol Şubesi Sorumluluğu'na devam eden Saran'ın yakın dostlarına, ‘‘Eğer verilen sözler yine tutulmaz ise, bu kez kesin olarak ayrılacağım’’ dediği öğrenildi.

Yönetim Kurulu'ndaki arkadalarına tepki gösteren Futbol Şubesi Sorumlusu Sadettin Saran'ın sert tavrına neden olan söylentilerin ne olduğunu araştırdık. Bazı yöneticilerin şu sözleri sarfettiği ortaya çıktı: Bedava reklam yok. Sen sorumlusun, sen ödeyeceksin. Elini cebine atacaksın.

Serhat olayında da Saran'ı suçlayan yöneticilerin, ‘‘Madem Futbol Şubesi Sorumlusunun, bu konuyu 30-40 bin dolar vererek çözeceksin. Serhat olayı yönetime gelmemeliydi. Daha önce Aziz Yıldırım da aynı görevi üstlenmiş, maddi manevi hiç bir şeyden kaçınmamıştı’’ yorumu yaptığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!