Dünya basını ne diyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya basını ne diyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 02:04

New York Times:

Türkiye cephe vermezse saldırı zor ve çirkin olur

TÜRKİYE'nin olası bir Irak savaşında kuzeyden ikinci bir cephe açılmaması konusunda gösterdiği tereddüt ABD Savunma Bakanlığı'nı (Pentagon) kaygılandırıyor. ABD'li bir yetkili, ‘‘Askeri planlama açısından kritik noktaya ulaştık. Türkiye'den evet ya da hayır cevabı bekliyoruz’’ dedi. Amerikalı yetkililer, Türkiye'de kara üssü olmadan da Saddam Hüseyin'i devirmek için başarılı saldırı gerçekleştirebileceklerini söylüyor. Ancak böyle bir saldırı, ABD'li bir yetkilinin söylediği gibi ‘‘daha zor ve daha çirkin’’ olabilir.

The Times:

Türkiye karar verene kadar savaşın birinci aşaması bitecek

TÜRKİYE, Irak konusunda karar verene kadar savaşın ilk aşaması tamamlanmış olacak. Bahreyn ve Katar, ABD askerlerine evsahipliği yapmaya hazırlar, Suudi Arabistan da bazı hava üslerini kullanılmasına izin verecek. Kamuoyunun tepkisine rağmen ABD'yi engellemeyeceği konusunda garanti verdi. Türkiye ise kararsız. Türk ordusu ABD'ye destek sözü verdi, yeni hükümet ise müttefik ABD ile savaş karşıtı kamuoyunun yoğun baskısı arasında kaldı.

The Daily Telegraph:

İngiltere, operasyonun sonbahara ertelenmesini istiyor

İNGİLTERE ABD'den Irak operasyonunu sonbahara ertelemesini istiyor. Bazı bakanlar ve birçok diplomat, BM silah denetçilerinin çalışmalarını tamamlamaları için zaman verilmesi gerektiğini düşünüyor, Başbakan Tony Blair de bu görüşü paylaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!