Hürriyet'e Mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete Mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2002 01:29

Kitaptaki yazı bizi çok üzdü

2 Ekim tarihli gazetenizde yayımlanan Sayın Altan Öymen'in ‘‘BİR DÖNEM BİR ÇOCUK’’ adlı anı kitabından alınmış ‘‘Şerefimle oynatmam dedi, tetiği çekti’’ başlıklı yazınızda bahsi geçen eski Ankara Savcısı Kemal Bora'nın kızıyım. Bu yazı beni ve ailemi son derece üzmüştür. Belli ki, kitabında Sayın Öymen çocukluğuna ait bir devrenin olayları ve insanları ile zamanımızdakileri kıyaslamaktadır. Ama aynı zamanda ölmüş ve artık kendini savunamayacak olan insanlar da konu edilmiştir. Babam mesleğini çok seven, çok çalışkan bir insandı. Kişiliğinden ve inanışlarından kim için olursa olsun ödün vermemiştir. Yazınızda sözü geçen Reşit Mercan'ın suçlu olduğuna inanmış ve kararı da o yönde olmuştur. Kaldı ki bu konuda hakkında soruşturma da açılmamıştır. Emekli oluncaya kadar ağır ceza reisliği ve adalet başmüfettişliği görevlerinde bulunarak mesleğini şerefiyle sürdürmüştür.

Ailesi adına

Reştan DİZDAR


Pankart Kürtçe değil

GAZETENİZDE 21 Ekim günü yayınlanan bir haberde, Baykal'ın Diyarbakır'da düzenlediği mitingde Kürtçe pankartla karşılandığı ve pankartta da,

‘‘Bavu Baykal

Bi Başbakan

İş-aş lazıme’’
şeklinde Kürtçe sözler yazıldığı belirtilmektedir. Şunu belirtmek istiyorum ki, pankart Kürtçe değildir. Kelimelere baktığımızda ‘‘Bavo’’ kelimesi Türkçe baba kelimesinden bozmadır. Güneydoğu'da bazı bölgelerde ‘‘bave’’ şeklinde de kullanılır. ‘‘Lazıme’’ ise Arapça lüzum, malzeme, levazım kelimeleriyle aynı kökten olup Kürtçe'de Türkçe kelimelere sık sık yapılan sonuna ‘‘e’’ ya da ‘‘a’’ eki verilmiştir. ‘‘Bi’’ ise Farsçadır ve yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde farklı şekilde kullanılmaktadır.

Başbakan, iş, aş kelimelerini ise tahlil etmeye gerek bile yoktur.

Dr. Doğan DEMİR

Dil Uzmanı/Ankara


ŞART MI?

YAŞIM 33. Beş yaşımda okumayı Hürriyet'teki başlıklara bakarak öğrendim. Evimize Hürriyet'ten başka gazete girmedi. Evlendikten sonra da durum değişmedi. Dışarda Irak krizi, içerde erken seçim yaklaşıyor ve manşetinizde Derya Tuna. Bu kadar büyütülmesi şart mıydı?

Cengiz GÜRSEL

Gereksiz büyüyor

HER gün onlarca insan vuruluyor veya ölüyor. Derya Tuna haberinin bu kadar büyük kullanılması gereksiz. Çok önemli buluşları gazetenizin en görünmeyen yerine koyuyorsunuz, bu tür haberleri büyütüyorsunuz.

Zeynep TUNA

Onların yerine çocuk haberi koyun

BEN Dilan Sila.

8 yaşındayım. Almanya'da yaşıyorum. Ben de gazetenizin son sayfasındaki çıplak bayan resimlerini kafama taktım. Neden o kısımda biz çocuklara yönelik haberlere yer vermiyorsunuz. Selamlar.

Dilan Sila ÇELİK

LUDWIGSHAFEN - ALMANYA

E.mail: erolbaba27@hotmail.com


Profesör gasp edilemez

14 Ekim tarihli gazetede büyük puntolarla başlık atılmış: ‘‘Evi basıp profesör çifti gasp ettiler!’’ Gasp etmek bir şeyi zorla almak, çalmaktır. Profesör gasp edilemez, ancak onların malları, eşyaları gasp edilebilir. Esasen haydutlar da paraları, arabayı alıp gitmişler, yani gasp etmişlerdir.

M. Cihan ÜNAL

Pazar günü TV programı

HER konuda kapsamlı haber verdiği için gazetenizi tercih ediyorum. Ancak pazar günleri hem ana hem de ek gazetede ilan dolu olduğu halde TV programı ihmal edilerek yer almıyor. Bunu anlayamıyorum. Lütfen bu eksikliğin giderilmesini rica ederim.

Ulman ÖLÇER

TEMSİLCİNİN NOTU

TV programları, pazar günleri bütün okurlarımıza bedava dağıttığımız KEYİF Dergisi'nde ve ayrıntılarıyla yer alıyor.


O okulun adı neydi

KÖŞENİZDE yayınladığınız bir köy okulu öğretmeninin okulu için yardımcı kitaplar istediğine dair yazınızı okumuştum. Ayrıca kitapların hangi kargo ile gönderileceğini de bildirmiştiniz. Elimizdeki ansiklopedi ve yardımcı kitapları göndermek istiyorum. Fakat o tarihli gazeteyi kaybettiğimden öğretmenin adresini ve telefon numarasını bilmediğim için gönderemiyorum. Lütfen okulun adını tekrar yayımlayabilir misiniz?

Jak SARFATİ/İSTANBUL

TEMSİLCİNİN NOTU

Yardım isteyen okulun adı ve adresi şöyle:

Lokman Ediş, Çığlı Köyü İlköğretim Okulu,

Çığlı, Çukurca/Hakkari Tel: 0 438 557 2122


OKURLARIMIZDAN KISA KISA

SUAT KULELİOĞLU: Fanatik yazarların haberlerini değil, objektif spor haberleri okumak istiyoruz. Anadolu takımlarına daha çok yer verilmesi dileğiyle. Saygılar.

ALİ KARAKAN: Ben 20 yıllık bir Hürriyet Gazetesi okuyucusuyum. Sizden ricam, köşe yazarlarının faks numaralarını köşelerinde yayınlamaları. (Örneğin Sayın Altaylı.)

AHMET TARIK ÇELENK: Gündemi okuyan ve ivme kazandıran röportajlarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Şahsen seçimin muhtemel iktidarının dış politika ve iç dengelerle ilgili çözümlerine yönelik röportajlar istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!