Puro hangi içkilerle içilir?

Puronun yanında içilen popüler klasik içkiler hakkında bilgi verir misiniz?

Bu purocunun kişisel tercihi ile doğru ilişkili olmakla beraber bizim gerçekleştirdiğimiz yemekli-yemeksiz puro gecelerinde içilenler ile, müşterisinin çoğunluğu puro içen bazı bar ve restoranlardan aldığım bilgiler doğrultusunda puro ile en çok içilen içkilerin sıralamasını aşağıda yapıyorum:

1) Kaliteli klasik harman İskoç viskileri.

2) Tek malt İskoç ve İrlanda viskileri

3) Tek fıçı Bourbon ve Tennessee viskileri

4) Konyak, Brendi ve Armanyak

5) Tok gövdeli, yoğun aromalı kırmızı şaraplar.

6) Porto şarabı

7) Şeri

8) Bira

Puro üreticileri dış sargı yaprağına neden çok önem veriyorlar. Puronun yapımında kullanılan tütünün hacmini düşünürsek, dış sargı yaprağı yüzde 5'ten az. O zaman toplam lezzetin yarısından fazlasından nasıl sorumlu oluyor?

Dış sargı yaprağının puronun toplam lezzeti üzerindeki etkisi çok tartışılan bir konu. Bu etkiye rakamsal bir değer vermek gerçekten zor. Her harman farklı olduğu gibi, kullanılan dış sargı yaprakları da birbirinden farklı. Ama yine de, dış sargının bazı puroların lezzeti üzerinde çok önemli etkisi olduğunu söyleyebilirim. Bana göre dış sargının etkisi biraz da insanın puroyu içme şekliyle ilgili. Eğer siz puroyu sürekli ağızda tutan, hatta ucunu çiğneyen birisiyseniz, dış sargının tadı damağınızdaki toplam tadın oluşmasında çok büyük bir rol oynayacaktır. Aksine puroyu ağızda az tutan birisiyseniz, ağızdaki tat alıcılarıyla az temasta olacak olan dış sargının tadının da etkisi o derece azalacaktır.

EKONOMİK HUMİDORLAR İSTANBUL'DA...

Kısa bir süre için kaldığım İstanbul'da çok sevdiğim puro içen bir arkadaşıma doğum günü hediyesi almak için gittiğim popüler puro ve içki mağazası CHE' de ABD'den ithal edilmiş çeşitli şekil ve ebatta çok şık humidorlar gördüm. Benim de hediye aldığım inanılmaz uygun fiyatlarına rağmen mükemmel kaliteli bu kutuları çok pahalı diye bugüne kadar humidor sahibi olamayanlara tavsiye ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları