Kedi ve köpeğin burcu

Güncelleme Tarihi:

Kedi ve köpeğin burcu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2001 01:29

İnternette ‘‘şehriye.com’’ adlı sitedeki Hayvan Astrolojisi başlıklı yazıda, kedi ve köpeklerin de tıpkı insanlar gibi burçlarına göre değişik karakterler taşıdıkları belirtiliyor. Hayvan astrolojisine göre, kedi veya köpeğinizle daha iyi geçinmek istiyorsanız bu sevimli dostunuzun burcunu ve burcunun özelliklerini iyi bilmeniz gerekiyor.

KOÇ

(21 Mart-20 Nisan)

KÖPEK: Lideri olmak ister. Manevi olarak hiç kimseye bağlanmak istemez. Başka köpeklere karşı hoşgörüsü bulunmayan Koç köpeği, çevresini keşfetmek ister. Her gördüğü yemek artığını yer.

KEDİ: Yalnızlığı sever. Çoğu zaman günlerce ortadan kaybolur. Neşeli bir karaktere sahiptir.

BOĞA

21 Nisan-21 Mayıs)

KÖPEK: Kolayca eğitilir. Mükemmel bir rehber köpek olur. Çocuklarla çok iyi anlaşır. En büyük zevki yemek yemek ve müzik dinlemektir. Özellikle de klasik müzik.

KEDİ: Çok güzel gözlere sahiptir. Çabuk şımarabilir, bu yüzden fazla sevilmesi ya da balık gibi yiyeceklerle ödüllendirilmesi doğru değildir.

İKİZLER

(22 Mayıs-21 Haziran)

KÖPEK: Çabuk sıkılır. Gösterişe bayılır. Ancak gözünüzü köpeğinizin üzerinden ayırmayın. Bir anda evinizi terk edebilir.

KEDİ: Diğer kedilerin aksine emre itaat eder. İkizler kedisi, uzun ve ince olur. Çok kısa zamanda her şeyi çabuk öğrenirler.

YENGEÇ

(22 Haziran-23 Temmuz)

KÖPEK: En duygusal köpeklerdir. Mükemmel anne-baba olurlar. Çocuklara bayılırlar. Sık sık huysuzlaşıp ilgi isterler.

KEDİ: Yengecin yöneticisi Ay, bu burcun kedileri üzerinde çok etkendir. Bu kedilere gündüzleri hiçbir iş yaptıramazsınız. Seslerine aşıktır. Eğer sabaha karşı miyavlayan bir kedi duyarsanız, bilin ki bu yengeç kedisidir.

ASLAN

(24 Temmuz-23 Ağustos)

KÖPEK: İdeal polis köpeği olurlar. Sevginin merkezi olmaya da bayılırlar. Sahibine zarar gelmemesi için canlarını vermeye hazırdır. Ancak kedilerden çok korkar.

KEDİ: Çok şanslı ve çok sağlıklı olurlar. Uzun tüylü ve keyiflerine çok düşkündür. Tasmasının da çok rahat olmasını isterler.

BAŞAK

(24 Ağustos- 23 Eylül)

KÖPEK: En temiz köpekler bu burçtandır. Rutin şeylerden hoşlanırlar, bu yüzden her gün aynı saatte yürütülmek, aynı vakitte yemeklerini yemek isterler. Bu burcun hayvanları küçük de olurlar.

KEDİ: Hiçbir şeyden memnun olmazlar. Hiç bıkmadan her şeyden şikayet ederler. Ona en iyi cins mamayı, düzenli bir şekilde aynı yerde, aynı saatte vermeniz gerekir.

TERAZİ

(24 Eylül-23 Ekim)

KÖPEK: Sahiplerini kolaylıkla ikna, hatta yönlendirme gücüne sahiptirler. Yalnız bırakılmaktan nefret ederler. Sahiplerini çok özlerler. Başka köpeklerin arkadaşlığı çok severler.

KEDİ: Çok kararsız olurlar. Yiyecek konusunda seçicidirler.Venüs'ün yönettiği bu burcun kedileri, sık sık da aşık olurlar.

AKREP

(24 Ekim-22 Kasım)

KÖPEK: Çok hareketlidirler. Sık sık oyun oynamayı isterler, sağa sola koşmaya bayılırlar.

KEDİ: Sahipleriyle telepatik bağları vardır. Düşünceleri okuyup tehlikeyi önceden sezebilir, hatta yemeğe tam saatinde gelirler. Eski Mısırlılar, Akrep burcu kedilerini kutsal sayardı. Bu kediler sahibine uğur getirmesiyle tanınır.

YAY

(23 Kasım-21 Aralık)

KÖPEK: Yavruları enerji kaynağıdır. Ateş grubuna dahil bu burcun köpekleri, doğuştan kahramandır. Çok iyi bir karaktere sahip bu köpekler, küçük oyunlarla sahiplerini şaşırtırlar.

KEDİ: Çok sakindirler ama yanlış zamanda, yanlış yerlerde bulunmalarıyla ünlüdürler. Eğer ağacın tepesinde bir kedi kaldıysa, bu mutlaka yay kedisidir. Özgürlüklerine düşkündürler. Diğer kedilerle sık sık kavgaya girişir.

OĞLAK

(22 Aralık-20 Ocak)

KÖPEK: Doğar doğmaz yaşlı gözüktükleri söylenir. Ancak büyüdükçe görünüşleri de güzelleşir. Zor görevlerden hoşlanmalarına rağmen, işi tamamlamaları uzun zaman alır. Uzun yürüyüşlerde hep geride kalırlar. İnatçı ve verilen emirlere karşı itaatsizdirler.

KEDİ: En bencil kediler bu burçtandır. Yemeğinizi yer, sevginizi aldıktan sonra sanki hiç yokmuşsunuz gibi yanınızdan ayrılırlar. Ayrıca vahşidirler. Sokak kedilerinin çoğu bu burçtandır.

KOVA

(21 Ocak-19 Şubat)

KÖPEK: Eğer aptal bir köpeğiniz varsa, mutlaka kovadır. Başka köpeklere bile tuhaf gelen davranışları vardır. Köpekten çok insan gibi davranırlar. Koşmaktan çok hoşlanırlar. Mutlu bir kova köpeği, özgürlüğüne düşkün olur.

KEDİ: Balık yemektense, çikolata yemeyi tercih eder. En iyi arkadaşı kuşlardır. Köpeğin sepetinde uyumaktan ve banyo yapmaktan çok hoşlanır. Sahibi, sadece ona yiyecek vermekle görevliymiş gibi davranır. Bu burcun kedilerden sevgi gösterisi beklemeyin.

BALIK

(20 Şubat-20 Mart)

KÖPEK: Akıllarına gelen fikirleri uygulamaya geçirince, hemen başka bir fikre kapılırlar. Genelde zayıf pençe ve bileklere sahiptirler.

KEDİ: Kedi dünyasının en gösterişe meraklıları bu burçtandır. Pırlantalarla süslü bir tasma, bu burcun kedisi için en gerekli şeydir. Bu kediler, burunları havada, kuyrukları sopa gibi dimdik yanınızdan bir anda uzaklaşıverirler. Sahiplerinin ne hissettiğini bilirler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!