NBA basketçisi öldürüldü mü

Güncelleme Tarihi:

NBA basketçisi öldürüldü mü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 02:10

Güney Pasifik'te teknesiyle gezintiye çıktığı 7 Temmuz'dan bu yana kayıp olan eski NBA oyuncusu Bison Dele ile sevgilisi Serena ve kaptanın bir cinayete kurban gittikleri iddia ediliyor.

Ünlü basketçi Bison Dele'nin, aynı teknede bulunan ve olayların tek tanığı olan ağabeyi Miles Dabord da 14 Eylül'de Meksika'nın Tijuana kentinde koma halinde bulundu. Hastaneye kaldırılan ve aşırı dozda ensülin aldığı belirlenen Dabord'un eski sevgilisi Erica Weise ‘‘Teknede kardeşler arasında çıkan kavganın cinayetleri tetiklediğini, ağabey Dabord'un kardeşi Dele'yi öldürdüğünü’’ öne sürdü.

Dabord'un eski sevgilisi Weise olayı şöyle anlattı: ‘‘Teknedekilerin kayboldukları haberinden kısa bir süre sonra Dabord ile Fransız Polinezya adası Moorea'da buluştuk. Dele ile kapıştıklarını, Serena'nın kavgayı ayırmaya çalışırken düşüp, başını çarptığını ve öldüğünü, kaptan Bertrand Saldo telsizle polisi aramaya kalkıştığında Dele tarafından öldürüldüğünü anlattı. Miles da kendini savunmak için kardeşi Dele'yi vurmuş’’ dedi.

Köpekbalığı kaynıyor

Fransız uzmanlar, köpekbalıklarının yoğun olduğu bölgede kayıpların cesetlerini arama çalışmalarına dün son verdi. 2.5 aylık araştırmadan sonra umutların tükendiği, 13 FBI ajanının ülkelerine döndüğü ve bundan böyle soruşturmanın tamamen ABD tarafından yürütüleceği açıklandı. Dele'nin teknesi ise Tahiti'deki bir limana çekildi ve didik didik incelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!