Serap’la yaşadıklarım mezara gidecek

Güncelleme Tarihi:

Serap’la yaşadıklarım mezara gidecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2003 02:03

40 günlük evli gelini öldürmekten yargılanan kuzen, duruşmada suçlamaları reddetti. Sanık kuzen, ‘‘Serap'la o gün evde yaşananlar benimle mezara gidecek’’ dedi.

BAKIRKÖY'de kuzeni Habibe Serap Karakuş'u (20), altınları için bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Serdar Tanrıverdi, cinayeti itiraf etmeyince savcı, sanığı şaşırtmaca bir soruyla konuşturmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Tanrıverdi ve Serap Karakuş'un eşi Kürşat Karakuş katıldı.

Altınları çalmadım

Daha önce suçlamaları kabul eden Serdar Tanrıverdi dünkü duruşmada ifade değiştirdi. İfade verirken polisin baskı yaptığını ileri süren Tanrıverdi, ‘‘O gün evde yaşananlar benimle mezara gidecek. Serap altınlarının düğünden 20 gün önce çalındığını söylemişti. Evden bir şey almadım. Poliste işkence gördüm. Avukat tutmak istedim ama polisler tutarsam başıma bela alacağımı söyleyerek engel oldular. Yakalandıktan sonra polislerin dosyaya eklenecek bir belge diye imzalattıkları káğıtların, telefonun bende olduğuna dair bir yazı olduğunu sonradan öğrendim’’ dedi.

Savcının sorusu

Savcı Mustafa Baysal, sanıktan bilgi alabilmek için, ‘‘Evden çıkarken Serap Karakuş yaşıyor muydu?’’ diye sordu ancak ‘‘Bir şey söyleyemem’’ cevabını aldı. Duruşmada gözyaşlarını tutamayan Kürşat Karakuş ise cinayet gününü şöyle anlattı: ‘‘Eve geldiğimde televizyonun açık olduğunu fark ettim ve anahtarım olmadığı için balkondan eve girdim. Eşim kanlar içinde yerdeydi. Serdar, yüzündeki tırnak izlerinin polisler tarafından yapıldığını söylüyor. Ancak Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor, tırnak izlerinin eşime ait olduğunu söylüyor.’’ Duruşma, Serap Karakuş'un arkadaşı Burcu Gümüş'ün tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.

İŞTE İDDİANAME

Kahvaltıda bıçakladı

40 günlük gelin cinayetinin iddianamesinde olay şöyle anlatıldı: ‘‘Serdar Tanrıverdi, olay günü 12.30'da Karakuş'un evine giderek 20 milyon borç istedi. Tanrıverdi, durumları kötü olduğu için borç veremeyeceğini söyleyen kuzeni Habibe Serap Karakuş'u kahvaltı masasındaki bıçakla 5 yerinden yaralayarak öldürdü. Öldürdükten sonra kapıyı kilitleyerek kaçan Serdar Tanrıverdi, evde bulunan gazete üzerindeki parmak ve kan izlerinin tespiti sonucu yakalandı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!