Arjantin'e komşularından destek geldi

Güncelleme Tarihi:

Arjantine komşularından destek geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2002 14:09

Latin Amerika ülkelerinin maliye bakanları, uluslararası bankacılık camiasına Arjantin'in yeniden inşa ve canlanma mücadelesine yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Meksika, Åžili, Peru maliye bakanlarının yeraldığı Inter-Amerikan Kalkınma Bankası'nın 43.yıllık toplantısında konuÅŸan Arjantin Ekonomi Bakanı Jorge Remes Lenicov, ülkesinin zamana, ihtiyatlı bildirilere ve gerekli her türlü desteÄŸe ihtiyacı olduÄŸunu bildirdi.Â

Lenicov, hükümetinin sadece uluslararası yardımla ekonomiye güveni yeniden tesis edip, dört yılda yüzde 15'lik küçülmeye, sınai üretimde yüzde 20 düşüşe ve döviz rezervlerinin yarıya inmesine neden olan durgunluğu aşabileceğini belirtti.

Lenicov, bu krizden çıkmak için sadece sözlerle değil, krediler ve fonlarla uluslararası desteğe ihtiyaç duyduklarını anlattı. Lenicov, Iner-Amerikan Kalkınma Bankası (IADB) Başkanı Enrique Iglesias ile Arjantinli yoksul ailelerin işsiz reislerine yardıma ilişkin acil sosyal program için 694 milyon dolarlık kredi desteği anlaşması imzaladı.
 
Latin Amerika maliye bakanlarının "Arjantin: Latin Amerika için perspektifler ve dersler" konulu seminerinde, bu ülkenin iki aylık çabalarıyla yardımı hak ettiÄŸi savunuldu ve ek dış desteÄŸin zorunlu olduÄŸu bildirildi.Â

Haberin Devamı

Arjantin hükümetinin, dış yardım ve kamu bonoları, tahvilleriyle bankacılık kısıtlamalarını kaldırabileceği, kredibilite onayı olarak IMF ile müzakelerinin son derece önemli olduğu vurgulandı.

Seminerde, Arjantin'den korumacı politikalara meyletmemesi ve ekonominin dışa açık tutulması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!