Daha önceleri nerelerdeydiniz?

FENERBAHÇE, Ankara'da gerçekten iyi futbol oynadı ve bu farklı sonucu haketti.

Belki de 6-0'lık G.Saray maçından bile daha iyi oynadı. Yani bu durum ara sıra (?) olabiliyor...

Doğal olarak da, Fenerbahçeli yaşanan bu güzel sonuç yerine kaybedilen maçları sorguluyor;

Peki Atina'da neredeydiniz?

Bu iniş ve çıkışların nedenleri nedir?

Yusuf
yerine defansın solunda gerçek alternatifler görev aldı diye mi? Yoksa Ceyhun ilk onbirde oynadı diye mi?

Gidişat böyle tutarsız olunca, insan bu tutarsızlığın nedenini sorguluyor istemeden. Böyle dönemlerde bu sorgulamayı Meşhur Lorant'ın da yapması daha doğru olurdu. Keramet eğer Atina'daki yenilgide ise, F.Bahçe her hafta Panathinaikos ile bir hazırlık maçı yapsın.

İstikrar?

İşin şakası bir yana, böylesine iyi biten bir maçtan sonra, bu sonucun nasıl alındığından çok, bu sonucun ve futbolun kritik karşılaşmalarda, istikrarlı bir şekilde neden alınamadığı daha önemlidir.

Kanımca, bu karşılaşmada Fenerbahçe'nin iyi oynamasının nedenlerinden biri de Johnson'un ilk onbirde yer almamasıydı. Çünkü Johnson, 2-3 kere çift dalarak seyirciyi alkışlattırmak yerine, 90 dakika boyunca gerçekten (!) saha içinde gizlenmeden mücadele ederse, arkadaşlarına ve Fenerbahçe'ye daha faydalı olur.

Haftalardır eleştirdiğimiz Washington da bu karşılaşmada 3 gol attı ve kendi kalesine 1 gol attırdı. Ama biz Wasshington'un gollerini ve bu mücadelesini, sadece Bursasspor maçında değil, Avrupa Kupası maçlarında bekliyorduk. Ve bu sonuçtan sonra her zaman da bekleyeceğiz.

Ceyhun-Tuncay

Fenerbahçe'de zaman zaman forma bulabilmelerine rağmen, oynadıkları maçlarda formanın hakkını veren ve gittikçe yükselen iki isim var. Ceyhun ve Tuncay. Her karşılaşmada farklı mevkilerde görev almalarına rağmen bıkmadan mücadele eden bu futbolcular, Türkiye'nin en büyük yıldız adaylarıdır.

Nasıl ki, 6-0'lık G.Saray zaferini artık geride bırakarak geleceğe konsantre olunmasının doğruluğu tartışılmazsa, aynı şekilde Atina'da kaybedilen Panathinaikos maçını ve Avrupa'yı unutup Türkiye Kupası ve şampiyonluğa konsantre olmak F.Bahçe için tartışılmazdır. Bu bakış açısında hiç unutulmaması gereken en önemli nokta, artık (!) hataları tekrar etmemektir.
Yazarın Tüm Yazıları