Sabah'ta ‘Yeni Oluşum’ hareketi

Güncelleme Tarihi:

Sabahta ‘Yeni Oluşum’ hareketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2002 02:00

İşadamı Turgay Ciner'in Sabah Gazetesi yönetimine hakim olmasından sonra, gazetenin birçok yöneticisi, yazarı ve muhabiri, 1986'dan bu yana gazetenin başında olan Zafer Mutlu'yla birlikte istifa etti. İçinde Güngör Mengi'nin de bulunduğu grup, yeni bir gazete için çalışmalara başladı.

TÜRKİYE'nin en büyük gazetelerinden Sabah'ta son günlerde büyük bir fırtına yaşandı. İşadamı Turgay Ciner'in yönetime hákim olmasından rahatsızlık duydukları söylenen, başını Yayın Grubu Başkanı Zafer Mutlu'nun çektiği ekip istifa ederek, yeni bir gazete çıkarmak üzere, Esentepe'deki yeni merkezlerinde çalışmalara başladı.

Bu arada, Sabah'ın birçok yöneticisi, yazarı ve muhabirİ de, Mutlu ve ekibiyle birlikte yeni gazetede görev almak üzere istifa etti. Sabah'ın kurucusu ve imtiyaz sahibi Dinç Bilgin'in Yeni Asır'dan beri yol arkadaşı olan Güngör Mengi'nin ayrılması en çok dikkati çekenlerdendi. Zafer Mutlu da 1986 yılından beri Sabah'ın başındaydı.

Sabah'tan ayrılmaların süreceğini iddia eden Mutlu ekibine göre, Eylül başında çıkarmayı planladıkları gazetenin adı, logosu ve maketi üzerinde çalışmalar sürüyor.

Sabah'tan ayrılanların sayısının 200'i bulacağı iddialarına karşın, ‘‘kalanlar’’ bu sayının 25-30'u geçmeyeceği görüşünde.

Sabah'ta yaşanan bu çalkantı, gazetenin dünkü künyesine ve sayfalarına yansıyarak ilk kez resmiyet kazandı. Daha önce künyede bulunan pek çok isim, gazetenin dünkü künyesinde yer almadı.

Bu arada, Hıncal Uluç'un ayrılmayı düşünmediği, Spor Müdürü İbrahim Seten'in istifa ettiği ama ekibinin kaldığı, Güngör Mengi'nin eşi yazar Ruhat Mengi'nin de ayrılacağı, Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci'nin ise Sabah'ta kaldığı iddialar arasında. Tatilde olan Yazı İşleri Müdürü Atilla Güner'in ise durumu açıklık kazanmadı.

KÜNYEDEN ÇIKANLAR

Yayın Grubu Başkanı Zafer Mutlu

Genel Yayın Müdürü Tayfun Devecioğlu

Başyazar Güngör Mengi (9 Ağustos tarihli Sabah'ta, yıllardır Güngör Mengi'nin kaleme aldığı ‘‘Sabah diyor ki...’’ köşesi ilk kez imzasız olarak yayımlandı.)

Ankara Temsilçisi Bilal Çetin

SHA Genel Müdürü Tayfun Hopalı

KÜNYEYE GİRENLER

Üst yönetimdekilerin ayrılmasıyla boşalan koltuklara da yenileri atandı. Ergun Babahan, gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu. İşte, gazetenin değişen dünkü künyesine giren yeni isimler:

Genel Yayın Müdürü: Ergun Babahan

Genel Yayın Koordinatörü: Eski Yazı İşleri Müdürü Erdal Şafak

Görsel Yönetmen: Aydoğan Kaçıra
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!