Portreler

Güncelleme Tarihi:

Portreler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2002 01:49

Arabulucu profesör Meclis’te

İZMİR'de AKP'den Meclis'e gidecek milletvekilleri içinde Türkiye'nin en genç profesörlerden Nükhet Hotar da yer alıyor. 41 yaşındaki Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın bir başka özelliği ise, Türkiye'nin ilk kadın resmi arabulucusu olması. Çalışma Bakanlığı tarafından, toplu iş sözleşmelerinde uyuşmazlıkların giderilmesi için ‘resmi arabulucu’ olarak görev yapan Prof. Dr. Hotar, ‘‘Arabuluculuk özelliğime Meclis'te ihtiyaç duymamayı istiyorum. Kavga değil, hizmet için orada bulunacağız’’ dedi.

Afyon’un 2. kadın vekili

AFYON,
1935 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinden sonra ikinci kez bir kadın milletvekilini seçerek TBMM'ye gönderdi. Afyon'da, yerel Görüntü Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Reyhan Balandı, AKP'den milletvekili oldu. Afyon'un ilk kadın milletvekili Mebrure Gönenç, 5, 6 ve 7. dönemlerde 3 kez milletvekili seçilmişti.

Üniversiteden Meclis’e transfer

İSLAM
dünyasına ilişkin araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Abdülkadir Karahan'ın akademisyen kızı Zeynep Karahan Uslu, AKP'den İstanbul milletvekili oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Zeynep Karahan Uslu, özellikle iletişim sosyolojisi ve siyasal iletişim alanındaki makaleleriyle tanınıyor. 1969 doğumlu olan Uslu'nun ‘‘Televizyon ve Kadın’’ adında bir kitabı da yayınlandı. Uslu, evli ve bir kız çocuğu annesi. Prof. Dr. Karahan, 2000 yılında vefat etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!