Sonunda özgür

Güncelleme Tarihi:

Sonunda özgür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 02:00

Gürcistan'da yaklaşık 5 ay önce kaçırılan İngiliz işadamı önceki gün Pankisi geçidindeki bir askeri operasyonla kurtarıldı. Çatışmada bir kişi öldü.

Gürcistan'ın Agrobusinessbank Müdürü 59 yaşındaki Peter Shaw, ülkesine dönme hazırlığı yaparken 17 Haziran'da Tiflis'te kaçırıldı. Polis kılığındaki saldırganlar bir araca bindirdikleri Shaw ile birlikte kayıplara karıştılar. Olay sırasında diğer polislerin müdahale etmekteki yavaşlığı eleştiri ve utanç konusu olmuştu.

İngilizlerden yardım

Rusya, Çeçenistan'ın yanıbaşındaki bölgenin militanlardan temizlenmesi için Gürcistan Devlet Başkanı Edvard Şevardnadze'ye yoğun baskı yaptı ve Pankisi geçidine bin kişiyi aşkın bir birlik sevkedildi. Shaw'u arama operasyonlarına Scotland Yard'dan iki dedektif de katıldı. Washington ise bölgede El Kaide'nin var olabileceği gerekçesiyle terörle mücadele için Yeşil Berelileri bölgeye gönderdi.

Uluslararası çete işi

Devlet Güvenlik Bakanı Valery Haburdzania, ‘‘Aralarında eski bir polisin de olduğu 7 kişi Shaw'u kaçırdı. Pankisi'nin Kvarlistavi köyüne önceki günkü baskında çatışma çıktı. Çatışmada ölenin Çeçen olduğuna dair haberler doğru değil. Peter Shaw'un durumu iyi ve Tiflis'e götürüldü’’dedi. Shaw'a başkente kadar eşlik eden İçişleri Bakanı Koba Narçemaşvili, Shaw'un uluslararası bir grup tarafından kaçırıldığını doğruladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!