Karalamaya inat ucuz döner

Güncelleme Tarihi:

Karalamaya inat ucuz döner
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 21:17

Almanya'nın Köln kentinde döner büfesi işleten Türk dönercilerin dönere yönelik karalama kampanyalarına karşı dün başlattıkları '1 Euro'ya döner' kampanyası büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Köln'ün Nippes semtindeki Köz Kebaphaus'un sahipleri Malatyalı Naci Laçin (33) ile Tuncelili Erkan Şeker (26) düzenledikleri aksiyona başta Almanlar olmak üzere mahalle sakinlerinin yoğun ilgisinden dolayı kampanyayı bugün de devam ettireceklerini açıkladılar.

İLK GÜN 800 DÖNER SATILDI

Kampanyanın ilk günü 800'den fazla döner sattıklarını belirten Türk ortaklar, son günlerde tekrar bozuk et skandalının gündeme gelmesini ve Alman basınının bu haberleri dönerle özdeşleştirmesinden şikayet ederek şunları söylediler:

'Bazı dev fast-food firmalarının satışları düştüğünde Almanya'da bir et skandalı hortlatılıyor. daha ilginci bu skandal hep dönercileri mağdur ediyor. Dönere yapılan haksız saldırılar bu ay ciromuzu çok düşürdü. İşyerimizde çalışan 8 kişinin maaşını gecikmeli olarak ödeyeceğiz. Biz de bu olan bitene tepki olarak halkın dönere olan ilgisini ölçmek için iki gün fiyatlarımızı 1 Euro'ya indirdik. Başta Almanlar olmak üzere herkes restoranımıza akın etti. Çevremizde çok fazla Alman kurum ve kuruluşu ile banka var. buraların tüm personeli öğlen yemeği için bizde toplandı. Döner gerek lezzeti, gerekse pratik hazırlanışı ve doyurucu olması ile Türkler kadar yabancıların da bir numaralı damak tadı.'

YÜZDE 50 İNDİRİM

Günün çok yoğun geçtiğini belirten restoranın personel şefi Zeynel Tonak ile döner ustası Turan Tanış, kampanya çerçevesinde dönerin yanı sıra lahmacunun da 1 Euro'dan satıldığı işyerinde diğer et ürünlerinin de yüzde 50 indirimli olduğunu söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!