Aman başkan bizi bırakma!

Güncelleme Tarihi:

Aman başkan bizi bırakma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2002 18:23

Tahmin ettiğimiz gibi, önce Tansu Çiller kıvırttı. Haysiyetli bir siyasetçi olarak parti başkanlığını bırakacak da, çok ısrar ediyorlar, arkadaşlarını ve partisini bu durumda bırakıp gidemiyor... ayakları başladı hemen. Kongreyi mongreyi bırakın, istifa edin gidin!..

Haberin Devamı

Bakın, Milliyet’in Çapraz Ateş köşesinde, Belma Akçura’nın sorularını cevaplandıran, AKP Milletvekili Cemil Çiçek ne diyor :

“Batı’da seçimi kaybeden bir siyasetçi, bir şart ileri sürmeksizin yerini hemen yeni birine bırakır. Bizde ise uzunca süre siyasette kaybettikleri halde kaldılar. İlk defa geçen dönemde
Deniz Baykal böyle bir jest yapmıştı. Dolayısıyla bugün parti liderlerinin görevden ayrılmalarını olumlu karşılıyorum. Ancak bu istifaların şarta bağlı olması “Bir şark kurnazlığı mı?" diye aklıma gelmiyor da değil. Neredeyse bir yıl sonra olacak kongreler, sağdan soldan ‘ayrılma’ diye baskılar, “Yine bizim şark kurnazlığımız mı tutuyor?” sorusunu aklıma getiriyor. Çekilirsiniz, teşkilat başkanı partiyi 45 gün içinde kongreye götürür. Ama çekilmiyorlar. Buradan da anlaşılıyor ki, kendi kontrollerinde bir kongre yapılacak, yine emanetçiler gelecek, bir süre sonra da “Nerede kaldın, gel bizi kurtar” denecek.”

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!