Gerilla gibi yağmur

Güncelleme Tarihi:

Gerilla gibi yağmur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2002 01:49

Sağanak yağmur sonrası İstanbul'da ana yollar nehir oldu, otomobiller sürüklendi, altgeçitler suyla doldu. Yağmur bitti, sular kısa sürede çekildi, yaşam normale döndü. Yağmur, gerilla gibi vurdu ve gitti..

Fırtınayla birlikte etkili olan sağanak yağış, İstanbul'da yaşamı felç etti. Dresden, Prag ve Salzburg'da binlerce evin boşaltılmasına neden olan sellerin ardından İstanbul'u vuran yağmur korkuttu.

Su baskınlarının yaşandığı kentte, itfaiyeye ev ve iş yerlerinden 426 başvuru yapıldı. Yağmur kısa sürüp, sular da kısa sürede çekilince, İstanbul felaketin eşiğinden döndü.

YAĞMUR SÜRECEK

Meteoroloji Bölge Müdürü Dr. Saffet Sarı, ölçümlere göre metrekareye Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 14.3, Sarıyer'de 1.8, Kumköy'de 1 ve Göztepe'de 0.1 kilogram yağmur düştü.

İstanbul'da, bugün, yarın ve salı günü de yer yer yağışlı havanın süreceğini belirten Dr. Sarı, İstanbullulardan tedbirli olmalarını istedi. Kentte sıcaklığın, bugün, yarın ve salı günü, gündüzleri en yüksek 25-26, geceleri de en düşük 20-21 derece olması bekleniyor.

YAĞDI, VURDU, BİTTİ

Sabah saatlerindeki yağmur, Levent, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'ı vurdu. Ani bastıran şiddetli yağışla Ihlamur Caddesi nehire dönüşürken, Levent 4. Gazeteciler Sitesi'nde bazı otomobiller yağmur suları tarafından sürüklendi.

Zincirlikuyu ve Mecidiyeköy alt geçitleri kısa sürede yağmur sularıyla dolunca, her iki geçitte de araçlar mahsur kaldı. Yağmur suları, araçların kapılarına kadar yükseldi. Yağmur şiddetini azalttıktan kısa süre sonra sular çekilince trafik rahatladı.

Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesinin giriş katını su bastı. Gasilhanenin önündeki logarın tıkanması sonucu, 2 katlı binaya giriş katı ve pencerelerinden dolan su tahliye edildi.

MAKBUZLAR KURTULDU

Zincirlikuyu Büyükdere Caddesi'ndeki altgeçidi su basmasınca, Beşiktaş’a ulaşım aksadı.

Ihlamur'da, yağmurun etkisiyle, yaklaşık 100 kiloluk demir logar kapakları yerinden fırladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki binasının alt katını su bastı. Polislerin çabası sayesinde, ceza makbuzlarının bulunduğu bölgeye suların ulaşması engellendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!