Alkışlar Hanife'ye

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Hanifeye
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2003 16:38

Tayland'da gerçekleştirilen Dünya Tai Boks Şampiyonası'nda 55.5 kilo bayanlarda şampiyon olan 19 yaşındaki Hanife Altun, ''Bir ay önce başladığım bu sporda zirveye çıktığım için çok mutluyum. Rüyada gibiyim'' dedi.

Haberin Devamı

Erciyes Üniversitesi Spor ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu 1'inci sınıf öğrencisi olan Hanife Altun, İngiliz, Romen ve Rus rakiplerini yenerek altın madalyaya uzandığını belirterek, "İlk maçta İngiliz Claire Johnson, 2'nci maçta Romen Minodora Zannaraıa, final maçında ise Rusya'dan Oless Va Jagaı'yi yendim. Özellikle 2'nci turda karşıma çıkan Romen rakibim, geçen yılın dünya ve avrupa şampiyonuydu. Çok zor bir karşılaşma oldu ama galip gelmeyi bildim." dedi.

2001 yılında Avusturya'da yapılan Gençler Kickboks Dünya Şampiyonası'nda 2'ncilik, 2002 yılında İngiltere'de Kickboks Büyükler Dünya Kupası'nda 3'üncülükleri bulunan Hanife Altun, kickboks ve tekvandoda bir çok Türkiye şampiyonluğu kazandığını kaydetti.

TAİ BOKS SPORU NEDİR?
Tayland'ın ata sporu olarak kabul edilen ''tai boks'', kickboks, boks ve taekvandonun karışık yapıldığı bir spor dalı. Tai boksta tüm vuruşlar serbest
Spora 4 yıl önce başladığını vurgulayan Hanife Altun, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Tai boksu ise sadece 1 aydır yapıyorum. Katıldığım ilk şampiyonada dünya şampiyonu olarak ülkemi en iyi biçimde temsil ettiğime inanıyorum. Amacım, kickboks ve tai boksta olimpiyat ve dünya şampiyonlukları kazanmak."

Küçük kardeşi Mehmet'in de kick boksta Türkiye dereceleri bulunduğunu belirten Hanife Altun, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Dünya şampiyonu olmam, bayram havası yaşanmasına neden oldu. Babamın ilk sözü benimle gurur duyduğunu söylemek oldu. Annem ise nazar değer diye fazla sevinmeye bile korkuyor. Ülkeme şampiyon olarak dünmenin sevincini yaşıyorum."

10 MADALYA

18 sporcudan oluşan milli takımın Tayland'dan 10 madalyayla döndüğünü açıklayan milli takım antrenörü Orhan Özaktı, Hanife Altun'ın dışında bayanlarda Seher Anlıaç'ın 72.5 kiloda 2'ncisi, 76 kilodaki Fatma Siymer'le 58 kilodaki Meral Seçilir'in de 58 kiloda 3'üncü olduğunu söyledi. Şampiyonaya ilk kez katıldıklarını anlatan Orhan Özaktı, ''Bu spor Karate Federasyonu'na bağlı olarak ülkemizde 2 aydır yapılıyor. Bu büyük bir başarı. Hanife Altun, kendisine sahip çıkılması halinde çok daha büyük başarılara imza atacak kapasite ve yetenekte bir sporcu'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!