Mango ve Prof. Sonyel’e üstün hizmet madalyası

Güncelleme Tarihi:

Mango ve Prof. Sonyel’e üstün hizmet madalyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2002 02:01

Dışişleri Bakanlığı, Türk dili, kültürü, tarihi ve dış politikasına yaptıkları katkılardan dolayı Prof. Dr. Salahi Sonyel ile Dr. Andrew Mango'yu Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırdı.

Madalyaları, Londra Büyükelçiliği‘nde düzenlenen törende Dışişleri Bakanı İsmail Cem adına, Londra Büyükelçisi Korkmaz Haktanırverdi.

Büyükelçi Haktanır, törende her iki ismin de gerek yazdıkları kitaplar, gerekse yaptıkları araştırmalar ve kaleme aldıkları makalelerle Türkiye’nin tanıtımında ve bazı gerçeklerin bilimsel şekilde ortaya konulmasında büyük katkıları bulunduğunu kaydetti. Madalyaların bu başarılı çalışmalara duyulan minnetin bir ifadesi olduğunu bildiren Haktanır, iki yazarın eşlerine de çalışmalara bir yaşam boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Andrew Mango ise yıllarını bir araştırmacı, akademisyen ve bir gazeteci olarak araştırmaya ve öğrenmeye adadığını belirterek, çalışmalarına katkıda bulunan ve yardım eden herkese teşekkür etti. Mango, bütün yaşamının çalışmak, araştırmak, Türkiye'yi anlamak ve anlatmaya çalışmakla geçtiğini anlatarak, verilen ödülün bu tür araştırmalara kendini adayan başkalarına da cesaret vereceğini söyledi.

Prof. Salahi Sonyel de aldığı ödülün kendisine büyük bir onur verdiğini belirtti. Prof. Sonyel, bir tarihçi olarak kaynakları ortaya çıkarmak ve onları dürüst ve sorumlu biçimde kullanmanın görevi olduğunu, bunun karşılığında herhangi bir ödül beklemediğini söyledi. ‘‘Bu ödül beklemediğim bir anda geldiği için daha da büyük mutluluk verdi’’ diyen Sonyel, tarihi yazanların büyük bir sorumluluğuolduğunu, gerçeklere sadık kalınmazsa ortaya çıkan eserin bilimsellikten uzak olacağının altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!