Milutinoviç'in yerine Haan

Güncelleme Tarihi:

Milutinoviçin yerine Haan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2002 11:37

Çin Milli Futbol Takımı'nın başına, Hollanda Milli Takımı ve Ajax'ın efsane futbolcusu Arie Haan getirildi. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye ile aynı grupta yer alan Çin, tarihinde ilk kez katıldığı finallerde gol bile atamadan daha ilk turda elenmişti. Bu başarısız sonucun ardından kurt teknik adam Bora Milutinoviç, görevi bırakmıştı.

Haberin Devamı

Futbolda köklü bir yapılanmayı hedefleyen Çin, bir süredir görüştüğü 54 yaşındaki Hollandalı teknik adamı, milli takımın başına getirdi. Yapılan görüşmelerin ardından "evet" diyen Haan, Çin takımının dördüncü yabancı antrenörü oldu.Â

Halkın Günlüğü gazetesinin, Çin Futbol Federasyonu yetkililerine dayanarak verdiÄŸi habere göre, Çin Milli Takımı'nın hedefi, 2004 Asya Kupası'nda yeni bir seviyeye çıkmak ve 2006 Dünya Kupası finallerine katılmak olarak belirlendi.Â

Çin Milli Takımı'nı ilk kez Dünya Kupası finellerine taşıyan Yugoslav Teknik Direktör Bora Milutinoviç, 2002 Dünya Kupası'nın ardından görevi bırakmıştı.

Fianllerde, C grubu'nda mücadele eden Çin, Kostarika'ya 2-0, Brezilya'ya 4-0 ve Türkiye'ye de 3-0 yenilerek, daha ilk turda Kupa'ya veda etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!