Vah tenis vah!

TED Kulübü kortlarında sezonun ilk uluslararası tenis turnuvası oynanıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen, yakın geleceğin yıldızı bayan tenisçiler, bizim kızlarımızla birlikte spor adına çok güzel bir tablo oluşturuyorlar.

Future Circuit denilen 10.000 dolar ödüllü bu turnuvalara bütün ülkeler, dolayısı ile ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu), ET (Avrupa Tenis Birliği), WTA (Profesyonel Bayan Tenisçiler Birliği) gibi tenis örgütleri çok büyük önem veriyorlar. Çünkü tenisçi yetiştirmenin tek yolu, mecburi istikamet olarak bu turnuvalar.

TED vazgeçebilirdi

Ne yazık ki, TED bu turnuvayı sponsor bulamadan kendi olanakları ile organize etmek zorunda kaldı. ‘‘Ekonomik kriz, savaş ekonomisi’’ diyerek bu mali dar boğazda, sponsor bulunamadığı için turnuvayı yapmaktan vazgeçselerdi, kimin ne demeye hakkı olurdu?

Ama şimdi bizim bir çift söz söylemeye hakkımız doğmuş bulunuyor. Bir ülkede, bir federasyon on binlerce dolar harcayıp eşi dostu İngiltere'ye maç seyretmeye götürürken, uluslararası itibar konusu olan bir turnuva için 10.000 dolar bulunamıyorsa, vah o ülkenin sporuna vah o ülkenin tenisine, ve de tabii Bayan Milli Takımı'nın oyuncularının oynadığı deneyim kazandığı bu turnuvayı sokaktaki adam kadar ilgi göstermeyen Tenis Federasyonu'na vah ki vah...
Yazarın Tüm Yazıları