AKP MYK'da seçim var

Güncelleme Tarihi:

AKP MYKda seçim var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2002 14:59

Abdullah Gül'ün Başbakan, Bülent Arınç'ın TBMM Başkanı, dokuz üyenin de bakan olması nedeniyle AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun boşalan 11 üyeliği için yeniden seçim yapılacak.

Haberin Devamı

AK Parti MYK'da görev yapan üyelerden Abdüllatif Şener, Mehmet AliŞahin, Ertuğrul Yalçınbayır Başbakan Yardımcısı, Vecdi Gönül Savunma Bakanı, Yaşar Yakış Dışişleri Bakanı, Abdülkadir Aksu İçişleri Bakanı,Ali Coşkun Sanayi ve Ticaret Bakanı, Hilmi Güler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Hüseyin Çelik Kültür Bakanı oldu.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine yaptığı ziyaretleri yarın tamamlayarak bu gece Türkiye'ye dönmesi beklenen Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MYK üyelerini belirlemek amacıyla önümüzdeki günlerde partinin yetkili organlarını toplayacak.

AK Parti Tüzüğüne göre, MYK, Genel Başkan dışında, bir Genel Sekreter, 11 genel başkan yardımcısı ile birlikte TBMM Grup Başkanı vegrup başkanvekillerinden oluşuyor.

AK Parti MYK'da şu anda Genel Başkan Erdoğan dışında, Murat Mercan(Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya İşleri), Sadık Yakut (GenelBaşkan Yardımcısı, Sosyal İşler), Akif Gülle (Genel Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler), Bülent Gedikli (Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler) Salih Kapusuz (TBMM Grup Başkanvekili) yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!