'Altın Krampon' sahibini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Krampon sahibini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 11:26

FIFA'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yılın Futbolcusu" yarışmasında "Altın Krampon"un sahibi olacak en iyi futbolcu, 17 Aralık'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak gala ile açıklanacak.

Haberin Devamı

FIFA'nın 50 kişilik listesinde, 2002 Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu seçilen Alman kaleci Oliver Kahn ile birlikte  yine 2002 Dünya Kupası'nın gol kralı Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Ronaldo da yer alıyor. Listeye giren yıldızlar arasında yine Real Madrid'den  Luis Figo ve Zinedine Zidane ile birlikte Raul, David Backhem gibi bir çok ünlü yıldız var.

17. Dünya Kupası'nda final oynayan Almanya'nın kalesini koruyan ve "en iyi futbolcu" seçilen Oliver Kahn, ödülün verilmeye başlandığı 1991 yılından bu yana FIFA listesinde yeralan ilk kaleci oldu.

FIFA listesinde yeralan Ronaldo, Figo ve Zidane diğer 7 Real Madridli'den sadece 3'ü. Avrupalı spor yazarlarının oyları, bu yıl listeye İngiliz Manchester United ve İtalyan AC Milan takımlarından da 4'er futbolcunun girmesini sağladı.

Haberin Devamı

Geçen yılın en iyisi Michael Owen, "Kişisel tercihiniz söyler misiniz?" şeklindeki soruyu, "Dünya Kupası'nın gol kralı Ronaldo ile bir başka Brezilyalı yıldız Rivoldo. Arsenal'in Fransız golcüsü Thierry Henry de tercihim" diye yenıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!