Avrupa'dan Irak'a gönüllü akını

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan Iraka gönüllü akını
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2003 16:41

İtalya'da yayımlanan Corriere della Sera gazetesi, çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan yüzlerce Arabın gönüllü olarak Irak'a gitmeye başladığını yazdı.

Haberin Devamı

Gazetenin haberinde, ''Gizli servisler, Avrupa'dan da gönüllü Arapların Irak'a gitmeye başladıklarının işaretlerini alıyor'' denildi. 

Irak'a gidemeyen Avrupa'daki Arapların ve diğer Müslümanların da Iraklılara yardım etmeye çalıştıkları kaydedilen haberde, ''Avrupa'daki camilerde, Iraklı kardeşlerine yardım için büyük bir seferberlik var'' ifadesi kullanıldı.

Gazete, Amerikan ve İngiliz askerleriyle savaşmak için Irak'ın çevresindeki ülkelerden de gönüllü akını olduğunu belirterek, ''Binlerce değiller, ama yüzlerce varlar. En kararlıları Lübnan'ın güneyindeki mülteci kamplarından gelenler. Bunlar Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve Arafat'ın özel 17. Gücü olan Münir Makdah'a bağlı Filistinliler. Lübnan'dan Suriye topraklarına geçtikten sonra Irak'a giriyorlar. Diğerleri de Şam'dan ve Ürdün'den hareket ediyorlar'' diye yazdı.

"GÖNÜLLÜLERİN GEÇİŞİNİ KOLAYLAŞTIRIN"

Filistin lideri Yaser Arafat'a baÄŸlı El Fetih hareketinin Lübnan bürosu ÅŸefi Sultan Ebul Aynain, Åžam ile Beyrut yönetimine, Filistinli gönüllülerin savaÅŸmak için Irak'a geçiÅŸlerini kolaylaÅŸtırması çaÄŸrısında bulundu.Â

Aynain, Beyrut'un 90 kilometre güneyinde bulunan Filistin mülteci kampı RaÅŸidiye'de düzenlenen gösterideki konuÅŸmasında, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esad ile Lübnan Devlet BaÅŸkanı Emile Lahud'un, ''Filistinlilerin, istilacı güçlere karşı savaÅŸan Irak halkına destek olmak için Irak'a geçiÅŸlerine'' kolaylık göstermeleri çaÄŸrısı yaptı.Â

Aynain, 4 bin kişilik bir topluluğun önünde yaptığı konuşmada, ''Irak halkının işgalci güçlere karşı sürdürdüğü savaş, Filistinlilerin siyonist işgalcilere karşı sürdürdüğü savaşa benzerdir'' dedi.   

"Ä°NTÄ°HAR KOMANDOLARIMIZ IRAK'TA"

Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren ve El Kaide ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen Ensar El İslam, intihar saldırıları düzenlemek amacıyla militanlarını Irak'ta konuşlandırdığını iddia etti.

Örgütün internette yayımlanan bildirisinde, ''Örgütün Irak'ın kuzeyindeki üslerinin istilacı güçler tarafından bombalanmasından sonra, bu üslerin yerlerinin, bir kez daha hedef olmaması için değiştirildiği'' belirtildi.

Bildiride, ''Irak'ın kuzeyindeki üslerimiz perşembe gece yarısı tamamen boşaltılmıştır. Buradaki mücahitlerimiz silahlarıyla birlikte yeni mevzilerde konuşlanmıştır. Ensar El İslam örgütü yönetimi, yapılacak saldırıların yeri ve zamanı konusunda gerekli kararı verecektir'' denildi.

Bu arada, örgütün liderlerinden Ebu Abdullah El Şafi, yayımladığı bir mesajda, ''Irak'taki ve tüm dünyadaki Müslümanlara, Amerikan ve İngiliz güçlerine karşı intihar saldırıları düzenlemeleri'' çağrısındabulundu. El Şafi, ''Irak, Amerikan ve İngiliz güçleri ile bunların ajanları için bir toplu mezar haline gelecektir. 300 mücahit intihar saldırıları düzenlemeye and içti'' ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!