Havada 2400 dolarlık yatak

Güncelleme Tarihi:

Havada 2400 dolarlık yatak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2002 02:04

British Airways, 200 milyon pound yatırım yaparak, kıtalararası uçuşlar için uçaklarının business class bölümlerine tamamen yatabilen koltuklar yerleştirdi. Bu koltuklarda İstanbul-New York bedeli first class 4 bin 399 dolara, business class 2 bin 399 dolara uçulabilecek.

İNGİLİZ havayolu şirketi British Airways, 200 milyon poundluk yatırım ile kıtalarası uçuşlarında business yolcularına tamamen düz yatağa dönüşebilen koltuklarda seyahat etme imkanı sunuyor. Bugüne kadar sadece first class yolcularına verilen bu hizmeti Club World ismiyle oluşturduğu yeni business sınıfında müşterilerine sunan British Airways, bu hizmetiyle havacılık tarihine de geçti. British Airways, İstanbul-Londra-New York'a yatarak uçmanın bedelini 2 bin 399 dolar, first class'ta yatarak uçmanın bedelini ise 4 bin 399 dolar olarak belirledi. İki bilet birarada alınırsa, 2 bin 399 dolarlık fiyat kişi başına 1754 dolara inebiliyor.

British Airways'in Türkiye Ticaret ve Pazarlama Müdürü Ayşim Arda, kıtalarası seyahat eden Türklerin artık aynı fiyata yatarak uçacaklarını belirterek, ‘‘Bizim dışımızdaki diğer tüm havayolu şirketleri kıtalarası yolculuklarda business class'ta koltuklarda seyahat imkanı sağlıyor. Biz aynı fiyata business class'ta yatarak seyahat imkanı veriyoruz’’ dedi.

Sadece British Airways'in uzun yolculuklarda 4 farklı sınıfı bulunduğunu söyleyen Arda, ‘‘Normalde kıtalarası yolculuklarda ekonomi, business ve first class olmak üzere üç sınıf bulunur. Biz ise ekonomi, business ve first class'a ek olarak ekonomi ile business class arasında oluşturduğumuz ekonomi plus ile de yolculuk imkanı veriyoruz’’ diye konuştu.

600 MİLYON POUND YATIRIM

Bu sınıfların yeniden oluşturulması için British Airways'in toplam 600 milyon poundluk yatırım yaptığını kaydeden Arda şöyle konuştu:

‘‘British Airways koltuk sayısı azaltılmış, her yolcu için yüzde 30 oranında daha fazla kişisel alan yaratan Club World'de yere tam paralel 2 metrelik yatağa dönüşebilen 18 kanal video, 12 kanal radyo ve telefonu bulunan konforlu koltuklar bulunuyor. Bilgisayar bağlantısının da bulunduğu bu sınıfta yolculuk yapacakların ihtiyacını karşılayabilmek için el bağajı limiti de toplam 18 kilogram olarak belirlenmiş. Diğer firmaların limitleri ise 9 kilogram ile sınırlı. British Airways business seyahatini yeniden tanımlamayı ve yeni konfor ölçütleri koymayı hedefliyor.’’

Arda, yemek servisinin hostes tarafından tabakta, first class havasında sunulduğu Club World sınıfında jean pantolunun tercih edilmediğini de söyledi.

TÜRKİYE YATIRIMI

British Airways'in yeniliklerinden Atatürk Havalimanı'nın da payını aldığını kaydeden Arda, şöyle konuştu: ‘‘Şirket Terraces Lounge ile Atatürk Havalimanı'nda lounge açan ilk yabancı havayolu ünvanını taşıyor. İstanbul'da 1 milyon pound harcamayla yaptırılan bu yolcu bekleme salonu diğer havalimanlarında açılan salonlar gibi teras anlaşıyıyla dizayn edildi. Terrace Galeri, ofis araçları kullanımı, kütüphane, dinlenme odası, oyuncak kutusu, dünyanın şarabı, cappucino, bar, kiler, tuvaletlerdan oluşan 9 farklı kavramdan oluşuyor.’’

BA, Türkiye'ye Airbus ile uçacak

BRİTİSH Airways Türkiye Ticaret ve Pazarlama Müdürü Ayşim Arda, British Airways'in Türkiye'den iki Boeing 750'yle uçtuğunu kaydederek, ‘‘Talebin artması nedeniyle eylül-ekim ayından itibaren Airbus'ların da Türkiye'ye hizmet vermesini bekliyoruz’’ dedi. 11 Eylül öncesi Türkiye'de faaliyetlerinde yüzde 50 artış olduğunu ancak daha sonra talebin yüzde 30 düştüğünü kaydeden Arda, ‘‘Yılbaşıyla birlikte trafik arttı ve kış dönemini iyi kapattık. Yaz döneminde de yeniden bir yükselme bekliyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!