Necati Çelik SP'ye yine zehir zemberek

Güncelleme Tarihi:

Necati Çelik SPye yine zehir zemberek
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2002 15:31

Refahyol döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik, kendisinin bir siyaset anlayışını sorguladığını belirterek, "SP'ye oy verenlere sesleniyorum; bunların nezdinde hiçbir değeriniz yok" dedi.

Haberin Devamı

Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Ben, dini duyarlılık adına yapılan siyaseti sorguluyorum. Benim de içinden geldiğim siyasetin önde gelen kişilerin bunu sorgulamasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Bir askeri yetkilinin "Gerekirse 28 Şubat bin yıl sürer" dediğini anlatan Çelik, eleştirdiği anlayış devam ettiği sürece bunun mümkün olduğunu söyledi. "28 Şubat özgürlüklerin kısılmasıdır, niye sürsün?" diyen Çelik, özgürlükten yana olduğunu kaydetti.

KULAKLARINI TIKAMIÅžLAR

Necati Çelik, SP içinde olanların bile "Şu üç-beş insan sırtımızdan insin" dediğini savunarak, "Ama bunlar kulaklarını gerçeklere tıkamışlar" şeklinde konuştu. SP yönetimini de eleştiren Çelik, "SP'ye oy verenlere sesleniyorum; bunların nezdinde hiçbir değeriniz yok. Bunların (iktidar, hizmet) diye bir anlayışları yok. Kendi koltuklarını kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

HOCA'YI YORMUÅžLAR

Çelik, SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın partisinin bugünkü grup toplantısındaki, "Her devirde, sonu hüsranla biten bu tip çırpınışlar olmuştur. Eminiz ki, benzerleri gibi bunlar da tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklar" sözlerinin anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Tarih Necati Çelik'i çöplüğe atar, atmaz. Kimi atacağı bilinmez. RP Türkiye'nin en büyük hareketiydi. Niye kapattırdınız partiyi? Partiyi bölen ben miyim? Partiyi 4 kez kapattıran aynı anlayıştır."

Çelik, "Hoca" dediÄŸi Necmettin Erbakan'ın "bunların dışında tutulması" gerektiÄŸini savunarak, "Etrafındakiler Hoca'yı duvara dayamışlar, yormuÅŸlar. Türkiye'ye yük teÅŸkil ettiklerinin farkında deÄŸiller" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!