Eczacıbaşı'nın kızları Guinness rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşının kızları Guinness rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2002 02:02

Voleybolun ‘altın’ ekibi’ Eczacıbaşı Bayan Takımı, şampiyonluklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. 17’si üst üste 23 kez Türkiye Kupasını alan takımın 1 de Avrupa Kupa Galipleri Kupası var.

Vakıfbank Güneş Sigorta’yı devirerek, Bayanlar Voleybol Ligi’nde toplam 23’üncü şampiyonluğu elde eden Eczacıbaşı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Menajer Kurtaran Mumcu, 17’si üst üste olmak üzere kucakladıkları 23 şampiyonlukla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandıklarını belirterek, ‘Kazandığımız kupalar başarılarımızın eseri. Rekorlar kitabına görmeye hak kazandıkları büyüklüğümüzü bir kez daha gösterdik’ dedi.

Atatürk’ün 100’üncü doğum yılında Avrupa ikinciliğine erişerek Türk sporunun uluslararası alanda sesini duyuran Eczacıbaşılı oyuncular, ‘Atatürk’ün kızları’ ilan edilmişti.

RAKİPLERDE HEVES KALMADI

1999’da namağlup olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı kazanma başarısı gösteren Eczacıbaşı’nın Türk voleybolunun gururu olduğuna değinen Mumcu, ‘Bizim her sene kazandığımız kupalar yüzünden rakiplerimizin hevesi kırılıyor. Rakiplerimizin bizimle yarışma isteği kalmadı’ diye konuştu.

Eczacıbaşı’nın şampiyonluğunda büyük payı olan antrenör Mehmet Bedestenlioğlu da bugünlere çok çalışarak geldiklerini belirterek, mükemmel bir kadroları olduğunu söyledi. Bedestenlioğlu, ‘Şimdi önümüzde yine Avrupa şampiyonluğu var. Gelecek sezon Avrupa’da yeni bir şampiyonlukla başarılarımızı daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz’ diye konuştu.

Başarı arşivi

17’si üst üste 23 Türkiye şampiyonluğu

6 Türkiye ikinciliği

3 Türkiye üçüncülüğü

4 Türkiye Kupası şampiyonluğu

1 Avrupa Kupa Galipleri şampiyonluğu

3 Şampiyon Kulüpler Avrupa dördüncülüğü

2 Şampiyon Kulüpler Avrupa ikinciliği

1 Şampiyon Kulüpler Avrupa üçüncülüğü

Voleybolun süperleri

Eczacıbaşı’nın yıldız isimleri Emel Çelikpazı, Seda Ulas, Natalia Hanikoğlu, Mesude Atılgan, Zeycan Acar, Deniz Hakyemez, Tatiana Gratcheva ve Elena Godina 23 kupayla objektiflere poz verdi.

Eczacıbaşı’nın kaptanı Özlem Özçelik de kupalara abone olduklarını belirterek, ‘Büyük bir sezonun emeğini kupayla noktalamak bize büyük keyif veriyor. Takım arkadaşlarım ve ben artık şampiyonluklara abone olduk. Bu sezon aldığımız iki kupa ile Türk voleyboluna yine damgamızı vurduk’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!