İlkokulda ‘Savaşa hayır’ kavgası

Güncelleme Tarihi:

İlkokulda ‘Savaşa hayır’ kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2003 01:49

Ankara'daki Toygar Börekçi İlköğretim Okulu'nda ‘‘savaş gerilimi’’ yaşandı. Üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Merve Hoşafçı, derste ‘‘Savaş ve barış’’ konusu işlenirken önce sınıfının pano ve kapısına, sonra da okulun koridorlarına ‘‘Savaşa hayır’’ yazılı kağıtlar astı.

Yazıya Merve'nin öğretmeni N.K destek olurken, Okul Müdürü Halil İbrahim Dedelek karşı çıktı. Dedelek yazı için Merve'nin öğretmeni N.K'ye ‘‘Çocukların kafalarına bu tür şeyler sokmayın. Bu bir propagandadır’’ dedi. Ardından Dedelek, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek Merve'nin öğretmeni hakkında şikayette bulundu ve soruşturma açılmasını istedi. Şikayet üzerine okula iki müfettiş gönderildi.

Merve'nin öğretmeni N.K ise kendini savunmak amacıyla sendikaya başvurdu. Sendika yetkilileri öğretmenin hata yapmadığını, güzel bir davranıştı bulunduğunu belirterek hakkını sonuna kadar savunacaklarını söylediler. Olay sonrasında Okul Müdürü Dedelek, koridordaki ‘‘Savaşa hayır’’ yazılarını topladı. Sınıfta asılan yazıların toplanmasına ise sınıf öğretmeni N.K. izin vermedi.

Bu gerilimden en çok etkilenen Merve Hoşafçı oldu. Evinde bilgisayarla uğraşırken ‘‘Savaşa hayır’’ yazısı yazarak çıktısını alıp sınıfının ve okulunun duvarlarına asan Merve, olanları üzülerek takip etti. Babası Ali Hoşafçı, Merve'nin televizyonda yaralı insanları görüp ‘‘Bunlar benim yaşıtım’’ diye ağladığını ve bazı geceler ise uykusundan korkarak ve ağlayarak uyandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!