Tüm hortumcular bize hesap verecek

Güncelleme Tarihi:

Tüm hortumcular bize hesap verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2002 02:05

Kimsenin kamu kaynaklarını hortumlamasına izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Abdullah Gül, kendilerinden önce yapılanların da hesabının kesinlikle sorulacağını belirtti.

BAŞBAKAN Abdullah Gül kimsenin kamu kaynaklarını hortumlamasına izin vermeyeceklerini belirtirken, kendilerinden önce yapılanların hesabını soracaklarını da vurguladı.

Vergi affı da dahil tüm aflara karşı olduğuklarını ifade eden Gül, dün AKP Grubu'nda ekonomi konusunda şu mesajları verdi:

Kamunun kaynaklarını hiç kimseye haksız bir şekilde yedirmeyeceğiz. Kimsenin kamu kaynaklarını hortumlamasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapmayacağımız gibi daha önce yapılanların hesabını da mutlaka soracağız. ‘Ne oluyor ne bitiyor?’ diyebilirsiniz. Ama bu işlere politikayı karıştırmamak için sessiz yapılıyor. Bu kadar bilgiyi size veriyorum. Bu konularda ciddi çalışmalar yapılıyor ama bunların siyasete alet edilmemesi için neler olup bittiğini şu anda kamuoyuna açıklayamıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili gelişmeleri bütün kamuoyu duyacaktır.

VERGİ AFFI YOK

Biz her türlü affa karşıyız. Çünkü aflar suç işleyen insanları azmettirmektedir. Türkiye'de her şeyin yerli yerine oturması için kararlılığımızı korumamız lazım. Dürüst vatandaş çalışıp vergisini öderken, başkaları bunu istismar ediyorsa onlara cesaret vermememiz gerekir. Türkiye'de tartışmalı halegelen 180 bin dosyanın yeniden yapılandırılması, tek niyetimizdir. Vergisini ödemeyen kötü niyetli insana af getirme niyetimiz kesinlikle sözkonusu değildir.

Başbakan Abdullah Gül, benzer mesajları önceki gün Ankara Ticaret Odası'nın düzenlediği ödül töreninde de vermişti. Gül, burada yaptığı konuşmada, ‘‘Şirketse şirketini, bankaysa bankasını düzgün çalıştırsın. Onun hatalarını asgari ücretle topladığım vergiyle ödemek istemem’’ dedi. Gül, herkesin işini biliyorsa, becerebiliyorsa yapması gerektiğini belirterek, ‘‘Beceremiyorlarsa bu işleri yapmasınlar. Yapıp da yükünü bize çektirmesinler’’ uyarısında bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!