MÜYAP: Korsanları yenmeye kararlıyız

Güncelleme Tarihi:

MÜYAP: Korsanları yenmeye kararlıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2002 01:49

Komşu Hak Sahibi Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYAP) Başkanı Aydın Oskay, 2003'te korsan üretime ve izinsiz kullanımlara son vermek için daha büyük bir mücadeleye hazırlandıklarını söyledi.

Önceki hafta yapılan MÜYAP Olağanüstü Genel Kurulu'nda üçüncü kez başkanlığa seçilen Aydın Oskay, ‘‘2003'ün müzik yapımcıları için bir atılım ve reform yılı olması gerekiyor. Korsanlığın ve izinsiz kullanımın fiilen ortadan kaldırılması için tüm müzik kullanıcılarına ulaşarak müzik sektörünün geliştirilmesi doğrultusunda adımlarımızı daha da hızlı atacağız’’ dedi.

Bugüne kadar çerçevesi yasalarla çizilmiş bir 'komşu hak kavramının' olduğunu tüm ilgililere, kullanıcılara ve kamuoyuna anlatmak için mücadele ettiklerini hatırlatan Oskay, ‘‘Tüm kesimler, ses kayıtlarının ticari amaçlı kullanımı için müzik yapımcılarından izin alınmasının zorunlu olduğunu ve bu iznin alınmaması halinde yasal yaptırımlarla karşılaşacaklarını bilmeliler. Bu hak yıllardır çiğreniyordu’’ diye konuştu. MÜYAP'ın geyretleriyle telif hakları ve korsanla mücadelede olumlu bir ortam hazırlandığını söyleyen Oskay şöyle konuştu:

‘‘Artık konsanı ve izinsiz kullanımı bitirmeliyiz. Böylece müzik endüstrisine daha fazla ekonomik katkı sağlanabilir ve büyük bir sektör kayıt altına alınabilir. Bu da sadece firmalara ve sektörlere değil, tüm ülke ekonomisine önemli kazançlar ve katkılar sağlar. Biz tüm kesimlerle diyalogumuzu geliştireceğiz, gerekli yasa ve yönetmelik değişiklikleri için girişimlerimizi yoğunlaştıracağız.’’

MÜYAP'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Aydın Oskay, A. Melih Ayraçman, Süha Yavuz, Bülent Forta ve Ercan Saatçi yönetim kurulu üyeliklerine tekrar seçildi. Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında da Aydın Oskay üçüncü dönem başkanlık görevine getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!