Annem evli bir adamla ilişki kurdu

Sevgili Güzin Abla, ben 20 yaşında bir genç kızım. Sorunum anneme karşı güvenimi kaybetmem. Bu yüzden bunalım içindeyim. Annemle babam ben küçükken ayrılmışlardı.

Ağabeyimle ben annemin yanında kaldık. Babamı bir daha görmedim. Öldü mü, onu bile bilmiyorum. Ben ilkokul 5'inci sınıfa giderken annem yeniden evlendi. Bu evliliğinden bir kız kardeşim oldu. 6 yıl sonra ise, babamızı kalp krizidne kaybettik. Babamız diyorum çünkü bize de babalık yapmıştı. Aradan 3 yıl geçti. Şimdi annemin bir ilişkisi olduğunu öğrendim. Bunu yalnızca ben biliyorum. Sorduğumda annem inkár etmedi. Açıklama da yapmadı. Bu durumu kabullenemiyorum. Çünkü böyle üç çocuğu varken, yeni bir ilişki kurmasını anlayamıyorum. Hiç değilse bizim evlenmemizi bekleyemez miydi? Bir de üstelik adam evli, bu yüzden anneme karşı sevgimi ve saygımı kaybettim.

Rumuz: Gamsız Hayat



SEVGİLİ
kızım, henüz çok gençsin. İnsanları kolaylıkla yargılayabiliyor ve iç yüzünü tam olarak bilmediğin bir konuda hüküm verebiliyorsun. Hayatın gerçeklerini, iniş ve çıkışlarını henüz bilmiyorsun. İnsanın başına neler gelebileceğini, bazı olayların elde olmadan, beklenmedik ve düşünülmedik bir şekilde gerçekleşebildiğini tahmin edemiyorsun. Ve tüm çocuklar gibi bencil ve acımasız kararlar veriyorsun. Canım kızım, annenin çocuklarının evlenmesini beklemesi gerektiğini söylerken çok haksızsın. Çünkü sizin büyümenizi, evlenmenizi beklerken kadıncağız çoktan yaşlanmış, yüzüne bakılmayacak bir kadın haline gelmiş olacaktır. Üstelik o zaman da sen dahil, çevresindeki herkes kayınvalide, anneanne olmuş bir kadının bir erkekle beraberliğinin ne kadar utanılacakbir şey olduğunu söylemeyecek miydi? Onun da bir yakınlığa, bir sevgiye, bir erkeğin arkadaşlığına ya da evlenmeye ihtiyacı olabileceğini aklınıza getirmek istemiyorsunuz değil mi? Ancak seni haklı bulduğum tek konu, annenin erkek arkadaşının evli olmasının sakıncaları. Elbette bu hoş bir şey değil. Ve annen kısa zamanda bu konuda mantıklı bir karar verecektir sanırım. Yine de hiçbir şeyin annene karşı sevgi ve saygını kaybetmeni haklı gösterebileceğini düşünmüyorum. Anneler kutsal insanlardır kızım. Babanın seni aramak ihtiyacı bile duymadığını unutma. Sizi bugünlere annen getirmiş. Bir gün anne olduğunda bunu çok daha iyi anlayacağından eminim.
Yazarın Tüm Yazıları