Hükümeti düşürmek macera olur

Güncelleme Tarihi:

Hükümeti düşürmek macera olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2002 01:53

DSP'deki ilk kopmalar sırasında ‘‘Hükümet çekilmeli, yoksa gensoru ile düşürürüz’’ diyen SP Lideri Recai Kutan, hükümet düşme noktasına gelince bu kez, ‘‘Yeni bir hükümet formülü ortaya çıkmadıkça mevcut hükümeti düşürmek macera olacak’’ dedi.

Kutan, Kıbrıs'lı Mücahitler heyetini kabulünde, yeni hükümet formülü ortaya çıkmadan bu hükümetin düşürülmesi girişimlerine destek vermeyeceklerini de bildirdi. Kutan, Devlet Bahçeli'nin, ‘hükümetin seçim hükümetine dönüşmesi’ önerisini değerlendirirken, şöyle dedi:

‘‘Biz 276'nın temini için elimizden gelen gayreti gösteririz. Ancak hükümetsiz bir dönemin olmasını da kesin olarak istemiyoruz. 276'yı bulduk düşürdük, yerine nasıl bir hükümet kuracağız. Bu yeni hükümet hazırlanmadan mevcut hükümetin düşürülmesi doğru değildir. Bu hükümeti düşürmeden önce kurulacak yeni hükümeti mutlaka belirlemek lazım, aksi halde macera olur. Önümüzde AB süreci var, Irak meselesi var. Hükümet boşluğunun olmaması lazım.’’

Kutan, Bahçeli'
nin Meclis'in toplantıya çağırılarak AB yasalarının çıkarılması yolundaki çağrısının anımsatılması üzerine de, SP olarak seçimin ne zaman yapılacağını değil, AB seçim ve siyasi partiler yasalarında yapılacak değişikliklere öncelik verdiklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!