İtalyan basını Türkiye'yi AB'ye uçurdu

Güncelleme Tarihi:

İtalyan basını Türkiyeyi ABye uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2002 02:25

AKP Lideri Tayyip Erdoğan'a İtalya gezisinde gösterilen olağanüstü ilgi, İtalyan basınında da etkisini gösterdi. Türkiye'nin AB'ye girmesine büyük destek veren Berlusconi'ye İtalyan medyası da katıldı.

CORRIERE DELLA SERA: Berlusconi kucak açtı

Berlusconi, Erdoğan'a kucak açtı. Ankara, AB'ye mutlaka girmelidir. İtalya'nın tavrı nettir. Türkiye gibi büyük bir ülke NATO'da olduğu gibi, AB içinde de yer almalıdır. Erdoğan söz verdi: ‘‘Bundan böyle işkence adını duymayacaksınız.’’

Messaggero: Destek için söz verdik

Türkiye'deki seçimlerin galibi Erdoğan ilk ziyaretini İtalya'ya gerçekleştirdi ve ‘‘Türkiye üzerine aşırı önyargı var’’ dedi. Berlusconi, Türkiye'ye destek sözü verdi ve ‘‘AB'nin genişlemesi dine bağlantılı değildir’’ dedi.

il Giornale: Çok saygın ve yapıcı

Erdoğan: ‘‘İtalya bizim en iyi ve en samimi dostumuz.’’ Erdoğan-Berlusconi görüşmesi çok saygın ve yapıcı geçti. İtalyan hükümeti, Türkiye'ye destek sözü verdi. Berlusconi, bir an önce Kıbrıs sorununun da çözümü temennisinde bulundu.

LA STAMPA: Tarih için bastıracağız

Türkiye tam yol AB'ye uçuyor. Berlusconi, Parlamento Başkanı Cassini ve anamuhalefet lideri Fassino Türkiye'nin AB'ye girmesi için tam destek verdiler. Berlusconi, ‘‘Kopenhag'da Türkiye'ye tarih verilmesi için bastıracağım.’’

La Repubblica: İtalya sizi taşıyacak

Erdoğan ile Berlusconi kucaklaştılar. Berlusconi, Erdoğan'a teminat verdi: ‘‘İtalya sizi AB'ye taşıyacak.’’ İtalya Başbakanı Erdoğan'a, ‘AB bünyesindeki en büyük dostunuz biziz’ mesajı verdi.

RAI RADIO TELEVISIONE ITALIANA: Çok olumlu sonuçlar

Türkiye''nin gelecekteki başbakanı Tayyip Erdoğan, AB'ye girmek için girişimlerine İtalya'dan başladı ve çok olumlu sonuçlar aldı. Berlusconi, Türkiye'yi sonuna kadar destekleyecekleri sözü verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!