BDDK'dan KOBİ'lere finansman kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

BDDKdan KOBİlere finansman kolaylığı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 25, 2002 15:14

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), küçük ve orta ölçekli işletmelerin teşviki ve mikro ölçekli yeni işletmeler yaratılması amacıyla, bu tür kuruluşlara finansman sağlayacak "mikro finans kurumları" kurulmasına yönelik çalışma yaptığını bildirdi.

Haberin Devamı

BDDK'dan yapılan açıklamada, bu tür kurumlar için yasal alt yapı hazırlamaya yönelik çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Bu kapsamda yapılacak düzenlemelerle, "mikro finans kurumları"nın yeterli ölçüde ancak, bankalara göre daha düşük asgari kuruluÅŸ sermayesiyle kurulabilmelerine olanak saÄŸlanacağı açıklandı. Bu kuruluÅŸların sermaye ve diÄŸer ÅŸekillerde fon yaratma ve kullandırma yöntemlerinin belirleneceÄŸi, faaliyetlerinde daha esnek yasal yükümlülüklere tabi olacakları, BDDK gözetim ve denetimi altında faaliyetlerini sürdürecekleri anlatıldı.Â

Bu arada BDDK, çeşitli uluslararası finansman kurum ve kuruluşlarınca risk sermayesi şeklinde yerel bankalara sağlanan fonların, Türkiye'de de özellikle KOBİ'lerin kullanımına sunulmasını teşvik amacıyla yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bankaların riski kendilerine ait olmaksızın aracılık edecekleri bu fonları öz kaynak bulundurma yükümlülüğü doğurmaksızın kullandırmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!