Biri bu kadını durdursun

Güncelleme Tarihi:

Biri bu kadını durdursun
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2003 01:29

Yasemin Bozkurt'un ‘‘Yasemin'in Penceresi’’ adlı programın çekimleri sırasında yaşadıklarını kaleme alması, ünlüler dünyasını karıştırdı. Bozkurt'a en büyük tepkiyi ise Hülya Avşar gösterdi. Avşar, ‘‘Yazılmayacak denen konuşmaları yazması ayıp. Biri bu kadını durdurmalı. Gazetecilik etiği diye bir şey var’’ dedi.

Yaklaşık beş yıldır süren ‘‘Yasemin'in Penceresi’’ adlı programı hazırlayıp sunan Yasemin Bozkurt, anılarını kaleme almaya başlayınca, ortalık karıştı. Programın hazırlık aşamasında ünlülerin hayatlarını araştıran Bozkurt'un onlarla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atması, birçok ünlü gibi Hülya Avşar'ı da sinirlendirdi. Hülya Avşar, Bozkurt'un ‘‘İlk evliliğiyle ilgili olarak Avşar, kardeşi Leyla Hanım'dan gerekli bilgileri alacağımı söylemişti. Leyla Hanım'ı aradım, konuştuk. Bana Avşar'ın ilk evliliğini ne kadar genç yaşta yaptığını, kocasının onu aldattığını söyledi. Hülya bir gün evi basmış. Eve gittiğinde Mehmet Bey'i (İlk eşi Mehmet Tacir) bir kadınla görmüş. Hatta eşi kendisini itmiş, tokatlamış’’ şeklindeki sözlerinin yalan olduğunu belirtti. Hülya Avşar, Yasemin Bozkurt'a telefon ettiğini, bundan da pişman olmadığını söyledi. Ünlü sanatçı konuşmasına şöyle devam etti:

‘‘Kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Çünkü anlattıkları yalan. Yaptığı çok ayıp. Müslüm Gürses'e de ayıp etti. Çekimler sırasında konuşulan, ama asla ve asla dışarı yansıtılmayacak konuşmaları uluorta söylüyor. Bu mu gazetecilik. Nasıl Cüneyt Arcayürek'in Demirel'e yaptığı yanlışsa, bu da yanlış. Reytingi düşen, ünlülere saldırıyor. Reklamını yapmak istiyor. Telefonda söylediklerimden pişman değilim. Mahkemeye verecekmiş, versin. Söyledikleri yalan çünkü. Biri bu kadını durdurmalı.’’

Kasette neler var

Yasemin Bozkurt’un dün gazetecilere dinlettiği kasette Hülya Avşar şunları söylüyor: ‘‘Yasemin Bozkurt, ben Hülya Avşar, içimde kalacak diye aradım seni. Nasıl bir kadın olduğun ortaya çıktı. İğrençsin sen. İyi ki programına çıkmamışım. İnanılmaz iğrenç bir yaratık olarak görüyorum seni. Diğer sanatçılar adına söylüyorum bunları sana. Kendi adıma değil. Benim senle işim olamaz, senin benle işin olamaz. Ama diğer sanatçılar adına söylüyorum. Bunlar son derece iğrenç. Allah belanı versin...’’

ÜNLÜLER NE DEDİ

Hiç yakıştıramadım

MÜSLÜM GÜRSES:
Yasemin Hanım'ın yaptığı gerçekten ayıp. Hiç yakıştıramadım. Üstelik ben orkestrayla gidip şarkı söylediğim programlardan para isterim. O da kendim için değil, benimle gelen sazlara vermek için. Ama söz konusu programa giderken kesinlikle para talep etmedim.

Kime güveneceğiz

EMEL SAYIN:
Şahsen çok rahatsız oldum. Bir program yapılıyor ve bu programda zaten çok özel şeylerimiz afişe ediliyor. Tabii ki herkesin çok özel sırları vardır, ama bunları da bir kitapta toplamak bana samimi bir davranış gibi gelmiyor. Lüzumsuz bir şey. O zaman kime güveneceğiz?

Kendine yazık etti

GÜLBEN ERGEN:
Bir gazeteci, televizyoncu olarak keşke programına katılan ya da katılmayan ünlülerin sırtından kazanabileceğinin dışında, kendi altyapısıyla bir şeyler yapsaydı da bize bu kadar ihtiyacı kalmasaydı. Çok ayıpladım. Reytingini artırmak için bunu yaptıysa yazık etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!