DSP'li Mert: Ecevit başımızda, yola devam

Güncelleme Tarihi:

DSPli Mert: Ecevit başımızda, yola devam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2002 14:38

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, parti içinde yeni bir lider arayışı olmadığını belirterek ''Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız başımızda. Yolumuza devamediyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Oran Şehri'ndeki çalışma ofisinde DSP'li 10 milletvekiliyle yaklaşık 1 saat görüştü. 

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ecevit'in sağlık durumunun çok iyiye gittiği haberini aldıklarını söyledi. Ecevit'in en kısa sürede Başbakanlık'ta görevi başına döneceği haberini de aldıklarını ifade eden Mert, şunları söyledi:

''Bazı çevrelerin kendisi hakkındaki abartılı yorumlarını, düşüncelerini kendi aramızda görüştük. Hakikaten çok abartılı birtakım şeyler söylenmekte. Gerçekten bu çevreler olayın üstüne, yangının üstüne körükle gitmektedirler. Demokratik Sol Parti, tutarlı ve Türkiye'nin en güçlü partisi olarak yoluna devam etmektedir diyorum.''

Mert, Başbakan Ecevit'le görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine, ''Hayır efendim. Bizim amacımız onunla görüşmek değildi. Bir geçmiş olsun ziyaretiydi. Hanımefendiyle görüştük. Kendi aramızda durum değerlendirmesi yaptık'' diye konuştu.

Hüseyin Mert, Rahşan Ecevit'in grup halinde DSP'li milletvekilleriyle görüşmelerinin süreceğini öğrendiklerini belirtti.

Mert, ''Bu görüşmelerde, Sayın Rahşan Ecevit'in son siyasi gelişmelerle ilgili sizlere mesajı ne oluyor?'' sorusuna ise, ''Biz kendi aramızda aile içi bir görüşme yaptık. İnanın o tür konulara girmedik'' karşılığını verdi.

DSP'de Genel Başkanlık için yeni isim arayışında olunup olunmadığı sorusunu ise Mert, ''Hayır efendim yok öyle bir şey. Öyle şey olur mu? Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız başımızda. Yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Mert, görüşmede ülkenin genel durumuna ilişkin değerlendirme yaptıklarını, sanayiyle ilgili bazı detay konuları ele aldıklarını ifade etti.

''DSP'nin geleceğe yönelik programı mı yok?'' sorusuna da Mert, ''Geleceğe yönelik programımız zaten var. Önce de vardı. Öyle bir sorunumuz yok'' yanıtını verdi. 

Mert, DSP'li milletvekillerinin yoğun geçmiş olsun taleplerini karşılamak için Rahşan Ecevit'in çalışma ofisinde kendileriyle görüştüğünü kaydetti. 

DSP Bilecik Milletvekili Sebahat Vardar da DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'e toplu olarak geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. 

Vardar, ''Muhalefetten bazı eleştiriler var. Hükümette başbakanlık sorunu var. Ne diyorsunuz?'' sorusuna, ''Hayır efendim. Şimdilik böylebir durum yok'' cevabını verdi.

VATANDAŞTAN EYLEM

Ziyarete, DSP'li milletvekilleri Ali Günay, Orhan Ocak, Esvet Özdoğu, İsmet Vursavuş, Yekta Açıkgöz, İsmail Bozdağ, Mustafa İlimen ve Hasan Metin de katıldılar.

Bu arada Arap Çamağacı adlı bir vatandaş, Ecevit'in çalışma ofisinin karşısında basın mensupları için hazırlanan çadırın yanına gelerek, ''Ben açım. Dün aç sokakta yattım. Başbakan'ın babalar gününükutlamaya geldim'' diye bağırdı. 

Koruma polisleri, bağırmaya devam eden Çamağacı'nı ofisin önünden uzaklaştırdılar. Çamağacı'nın elinde Başbakan Ecevit'e hitaben yazılmış bir dilekçenin de yer aldığı bazı yazılar olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!