LES için son gün 18 Ekim

Güncelleme Tarihi:

LES için son gün 18 Ekim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2002 15:15

2002-Aralık dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (LES) başvuru süresi 18 Ekim Cuma günü sona erecek. Sınava, en az lisans diplomasına sahip olanlar ile sınavın yapıldığı tarihten itibaren bir yıl içinde bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilecek. Yabancı uyruklu öğrenciler de sınava katılabilecek.

Sınav başvuru belgesini, bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar kendi üniversitelerinden, mezun adaylar ise herhangi bir üniversiteden 2.5 milyon lira karşılığında temin edebilecek.

Adaylar, kurallara uygun olarak doldurdukları başvurma belgelerini, 30 milyon lira sınav ücretini yatırdıklarını gösteren banka dekontu ile en geç 18 Ekim Cuma gününe kadar onaylatarak teslim edecekler. Başvuru belgesini mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerine, mezun olanlar ise istedikleri üniversiteye onaylatacaklar.

Başvurma belgelerine T.C kimlik numaraları da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı nüfus idarelerinden öğrenmeleri gerekiyor. 2002-Aralık dönemi LES, ÖSYM tarafından 15 Aralık 2002 Pazar günü üniversite rektörlüklerinin bulunduğu iller ve Lefkoşa'da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!