Savcı itiraz etti yeniden tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Savcı itiraz etti yeniden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 03:30

Akmerkez'de İbrahim Tatlıses ile buluştuğu gün adamlarıyla birlikte gözaltına alınan ve önceki gün DGM sorgusundan sonra serbest bırakılan Sedat Peker ile Ersin Kuştemir, DGM Savcısı'nın itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

İstanbul DGM'de önceki gün akşam geç saatlere kadar sorgulanıp 7 arkadaşıyla birlikte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Sedat Peker'in sevinci kısa sürdü. Emniyette 4 gün gözetim altında kalan Peker ile arkadaşı Ersin Kuştemir'in serbest bırakılmalarına, sanıkların ilk sorgularını yapan DGM Cumhuriyet Savcısı Ali Cengiz Hacıosmanoğlu itiraz etti.

BEYKOZ’DAKİ EVİNDE YAKALANDI

Savcı Hacıosmanoğlu, İstanbul 5 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nin serbest bırakma kararına, aynı mahkemenin asıl hakimliği düzeyinde itirazda bulunarak sanıklardan Peker ve Kuştemir'in tutuklanmalarını istedi. Mahkeme dosya üzerinden yaptığı inceleme sonunda savcının istemini kabul ederek Peker ile Kuştemir hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Hemen harekete geçen Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Peker'i Beykoz'daki evinde yeniden gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!