Kanıt beklemeyin hemen vurun

Güncelleme Tarihi:

Kanıt beklemeyin hemen vurun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2001 01:44

ABD'nin en seçkin iki fikir adamı Henry Kissinger ve William Safire, ABD'nin terör ağını ortadan kaldırmak için fazla delil aramadan hemen harekete geçmesini istediler.

Safire, New York Times'da şöyle yazdı: ‘‘Savaş zamanlarında kesin kanıt için beklemek tehlikelidir. Saldırganların üsleri ve kamplarını tayin edebiliyorsak bunları yerle bir etmeliyiz.’’

ABD'nin önde gelen siyaset uzmanları, Washington Yönetimi'nin bir an önce ülkeyi savaş alanına çeviren terör şebekesinin başını ezmesi gerektiği konusunda görüş bildirdiler. Washington Post Gazetesi'nde yazan ABD Dışişleri Bakanları'ndan Henry Kissinger ve New York Times Gazetesi'nde yazan William Safire şu görüşleri belirttiler:

Henry Kissinger Bu ABD topraklarına yönelik bir saldırı, sosyal yaşantımıza ve özgür bir toplum olarak varlığımızı devam ettirmemize yönelik bir tehdittir. Bu nedenle farklı bir şekilde ele alınmalı, bunu yaratan sisteme bir saldırıyla cevap verilmelidir.

Pearl Harbor'a baskın yapanların başına ne geldiyse aynı şey bu saldırıları yapanların da başına gelmelidir.

Bu sistem belirli başkentlerdeki terör örgütleri ağından oluşmaktadır. Birçok durumda bu örgütleri barındıran söz konusu ülkeleri cezalandırmıyoruz ve neredeyse normale yakın bir ilişki sürdürüyoruz.

Henüz bunu Usame bin Ladin'in mi yaptığını bilmiyoruz, ancak Ladin-tipi operasyonların izini taşıyor. Ancak bu tür saldırıları düzenleyebilecek örgütlere yataklık edebilecek tüm hükümetler bu saldırıda parmakları olduğu kanıtlansın ya da kanıtlanmasın fahiş bir fiyat ödemelidir.

William Safire Bu kadar çok Amerikalı'yı hangi iyi finanse edilen hangi ülkenin gizli korumasındaki terör örgütü öldürdü? Niye istihbarat için yılda 30 milyar dolar harcarken, CIA, FBI ve NSA bu iyi koordine edilmiş saldırıları önleyemedi? Falçatalar hava güvenliğinin üstesinden mi geldi?

Ne zaman terör ağının merkezi ve kaynakları arasında kesin enformasyon alacağız? Dünya Ticaret Örgütü saldırısının ardından 5 yıllık soruşturma, mahkeme ve temyizler kimseyi caydırmadı. Yetersiz istihbarat üzerine sert tepki göstermek doğru değil, ancak terör ve savaş zamanlarında kesin kanıt için beklemek tehlikelidir. Makul bir şekilde saldırganların üsleri ve kamplarını tayin edebiliyorsak bunları yerle bir etmeliyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!