Powell: Irak'ın çağrısı saçmalık

Güncelleme Tarihi:

Powell: Irakın çağrısı saçmalık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 11:19

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak'ın dün yaptığı BM silah denetçilerinin geri dönmesi konusundaki görüşmelere devam edilmesi çağrısını ''tam bir saçmalık'' olarak nitelendirerek söz konusu çağrıyı dikkate almayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Powell Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'ne giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Tarık Aziz'in, BM tarafından yürütülen Irak'ta kitlesel imha silahlarını arama konusundaki görüşmelere başlanması teklifini ''Bağdat'ın eski bir üçkağıdı'' olarak niteledi.

Powell, ''Tarık Aziz ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Yıllardan beri televizyona çıkıyor ve kendilerinde bu silahların bulunmadığı yolunda yorumsuz haberler çıkmasını sağlıyor. Tabii ki bu bir saçmalık, tam bir saçmalık'' diye konuştu.

Aziz BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile dün yaptığı görüşmeden yaptığı açıklamada BM silah denetçilerinin geri dönmesi konusunu görüşmeye hazır olduklarını belirtmiş ancak görüşmelerin Irak'a uygulanan yaptırımların kaldırılması ve Irak'ın  egemenliğinin sağlanması konularını da içermesini istemişti. Aziz açıklamasında ''Eğer bir çözüm bulmak istiyorsanız bütün bu meselelerin hepsine birden çözüm bulmalısınız sadece birine değil'' şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Powell yarın çeşitli ülkelerin devlet başkanlarıyla yapacağı görüşmelerde zirveyle ilgili konulara odaklanmaya çalışacağını ancak yine de Irak'ın gündemindeki en önemli konuyu oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!