Amerikalılara sürprizimiz var

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılara sürprizimiz var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2003 02:04

Irak Enformasyon Bakanı Muhammed Es-Sahaf, dün öğleden sonra Amerikan askerleri için akşama büyük bir sürprizleri olduğunu belirterek, Saddam Uluslararası Havalimanı'ndan sağ çıkamayacakları tehdidinde bulundu.

Tıpkı Irak'a yönelik şok ve dehşet operasyonunu Amerikan televizyonlarının ‘‘az sonra’’ mantığıyla sunması gibi Es-Sahaf da saatler önceden ‘‘sürprizi’’ haber verdi.

İstilacı güçlere karşı ‘‘bir çeşit şahadet operasyonları’’ düzenleyeceklerini söyleyen Es-Sahaf, ‘‘konvansiyonel olmayan’’ yöntemler kullanacakları tehdidinde bulundu, ancak istilacı güçlere karşı kimyasal ya da biyolojik silah kullanma planları olmadığını bildirdi.

Amerikan kuvvetlerini parçalara böldüklerini belirterek, teker teker yok edeceklerini ifade eden Muhammed es-Sahaf, Amerikan birliklerinin Bağdat havalimanında ‘‘tecrit edilmiş bir adada’’ bulunduklarını belirterek, ‘‘Saddam havalimanında çevrilmiş ABD güçlerinin buradan canlı çıkmaları kolay olmayacak. Konvansiyonel olmayan, askeri olmayan bir sürpriz yapacağız. Hepsi ölecek. Kerbela yakınlarında Amerikan kuvvetlerini parçalara ayırdık. Teker teker yok edeceğiz’’ diye konuştu.

SÜRPRİZ NE

Siviller ABD askerlerinin üzerine sürülebilir

Iraklı bakanın sürprizinin ne olacağını değerlendiren uzmanlar, operasyona ‘‘Şahadet’’ adının verilmesine dikkat çektiler. Bu uzmanlar, Bağdatlı 300 bin ile 500 bin arasında sivilin, silahsız olarak Amerikan güçlerinin üzerine ‘toplu intihar’ amacıyla sürülebileceği yorumunu yaptılar. Halkın, ABD'lileri linç edebileceği de yorumlara eklendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!