NASIL

Oreo’lu Minnoş Tatlısı | Lezizz

Kaan Yarman'ın tarifil ile karşınızda Oreo'lu Minnoş
Kreması için ilk önce süt ve kremayı karıştırıp bir kenara park ediyoruz.
Ardından 2,5 yemek kaşığı tereyağıyla 2 yemek kaşığı unu 2 dk kadar kavuruyoruz. Üstüne süt ve krema karışımızı yavaş yavaş eklerken topaklanmaması için durmadan karıştırıyoruz. Daha sonra içine şekeri ve vanilyayı ekleyip 8 dk kadar durmadan karıştırıyoruz (dibi tutmasın diye). Ardından içine ince ince kıydığımız beyaz çikolata parçalarını ekleyip kremayı biraz üşümesi için buzdolabına kaldırıyoruz (20 dk üşümesi yeterlidir)
Tatlımızın tabanını hazırlamak için Oreo’ları rondodan çekip un ufak hale getirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağında 1 dk kadar kavuruyoruz.
Üstüne dökeceğimiz çikolata sos için bitter çikolatalarımızı ince ince kesip bir kenara park ediyoruz. daha sonra 1 paket kremayı bir sos kabında kaynattıktan sonra altını kapatıp içine çikolata parçalarımızı ekleyip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
Bir kupun içine ilk olarak tereyağında kavurduğumuz oreoları ekliyoruz. Üstüne muz dilimlerini yerleştirip kremamızı ekliyoruz. En üste çikolatalı sosumuzdan gezdirip incecik kıydığımız yer fıstıklarından da ekledikten sonra afiyetle yiyoruz 
Malzemeler
Tabanı için
10 adet oreo
2 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için
1 paket krema
300 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
80 gr beyaz çikolata
Çikolata sos için
2 paket bitter çikolata
1 paket krema
Diğer malzemeler
1 adet muz
10 adet yer fıstığı
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler