Arafat'ın karargáhı yerle bir

Güncelleme Tarihi:

Arafatın karargáhı yerle bir
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2002 01:13

İsrail ilk kez Filistin lideri Yaser Arafat'ın karargáhını vurdu. Önceki gece İsrail Başbakanı Şaron'un evine 100 metre mesafede meydana gelen intihar saldırısından sonra İsrail dün sabah misillemeye geçti. Helikopterler 25 füze atarak Arafat'ın Gazze kentindeki ofisini harabeye çevirdi.

İsrail'in Kudüs ve Netanya kentlerinde önceki gece düzenlenen saldırıların ardından, İsrail helikopterleri Filistin lideri Yaser Arafat'ın Gazze kentindeki karargahını vurdu.

Bölgeye 25 dolayında füze atan helikopterler, karargahı yerle bir etti. Binanın önceki gün boşaltıldığı ve saldırı sırasında içinde kimsenin bulunmadığı ifade edildi. İsrail ordusu, saldırıyla ilgili açıklama yapmadı. Arafat'ın Ramallah'ın dışına çıkmasına izin verilmiyor.

Arafat'a yakın Filistinli bir yetkili AFP muhabirine verdiği demeçte, ‘‘Şiddet şiddeti doğuruyor, cinayet cinayeti... Bu da Şaron politikalarının iflası anlamına geliyor’’ dedi. Filistinli yetkili, Arafat'ın bürosunun roket ateşiyle yerle bir edilmesinin, Şaron'un Filistinlilere duyduğu nefreti gösterdiğini söyledi ve ‘‘Böyle yaparak barış sağlanamaz. İsrail saldırısı, Amerikalı temsilci Anthony Zinni'nin Ortadoğu ziyaretini başarısızlığa uğratmayı hedefliyor’’ dedi.

HAMAS ÜSTLENDİ

Kudüs'te İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un rezidansının 100 metre ilerisindeki bir kafede, intihar bombacısının üzerindeki bombaları patlatması sonucu 11 kişinin ölümü, 54 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi Hamas üstlendi. Hamas, intihar eylemcisinin El Halil yakınındaki El Arab mülteci kampından 20 yaşındaki Fuad Hurani olduğunu açıkladı. Lübnan televizyonu, daha önce saldırıyı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın üstlendiğini duyurmuştu.

İsrail'in kuzeyindeki sahil kenti Netanya'da gezinti yapan İsraillilere düzenlenen saldırı sırasında, 2 saldırgan ile rehin aldıkları bir İsrailli öldü. Polis, ismi açıklanmayan İsrailli'nin, saldırganlar tarafından rehin alındığını ve İsrail güvenlik birimleri ile saldırganlar arasındaki çatışma sırasında öldüğünü açıkladı. El Aksa Şehitleri Tugayı'nın üstlendiği saldırı 3 kişi tarafından düzenlendi, 34 İsrailli yaralandı.

KAMPLARA FÜZE

İsrail savaş gemileri, Batı Şeria'daki Ramallah'ta bulunan el Amari mülteci kampına dün iki füze fırlattı. Filistinli görgü tanıkları, kamp girişindeki bir aracın isabet aldığını söyledİ. Gazze Şeridi'ndeki Netzarim Yahudi yerleşkesinde ateş açarak 2 İsrailli'yi yaralayan bir Filistinli öldürüldü. Bu arada İsrail'in, Tulkarem kentindeki askeri gücünü azaltmaya başladığı ve bölgedeki bazı tank ve askerleri geri çektiği bildirildi. Filistinli güvenlik kaynakları, İsrailli askerlerin, kentte 3 gün süren operasyon sırasında ele geçirilen ve gözaltına alınan yaklaşık 150 Filistinli'yi de beraberlerinde götürdüklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!