Bu haberi başka gazete veremez

Güncelleme Tarihi:

Bu haberi başka gazete veremez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2003 19:57

Diyarbakır'da düşen uçaktan üç kişi (mucize eseri) kurtuldu... Uçak yere vurup parçalanınca bu yolcular oturdukları koltuklarla birlikte uzağa fırlamışlar, böylece darbeden ve yangından kurtulmuşlar belli ki. Habertürk'ün (10 ocak) manşeti: Kemer takmayan kurtuldu!

Haberin Devamı

İçeride de devam ediyor : Koltuktan fırlayanlar ölümü yendi - "... ancak insan vücudu parçalansa bile açılmayacak kadar tutucu bir yapıda olan kemerler açılmadı." (Bu THY'nin kemerleri de çok muhafazakâr bir kişiliğe sahip olur!)

Uçaktan en iyi halde kurtulan yolcu Aliye İl adlı hanımdı. Aynı tarihli Hürriyet'te şu söyleri yer aldı :

"Pilot iniş anonsu yaptı. Herkes kemerini bağladı. Uçağın inişe geçtiği esnada korkunç bir patlama oldu. Ben yüzümü yere çarptım. Üzerimdeki alevleri söndürmeye çalıştım. Kemerimi çözme uğraşı veriyordum. 'Kemerimi çözün' diye bağırdım. Kemeri açmaya çalışmaya devam ettim. Kemer 'çıt' diye açıldı. Kendimi sürünerek ıslak çimlerin üzerine attım."

Neydi Habertürk'ün manşeti?

Kemer takmayan kurtuldu.

Bu haberi başka gazete veremez!

Hakikaten veremez, çünkü...

(1) Aliye Hanım'ın ifadesinden de anlaşıldığı gibi kurtulan yolcuların kemerleri takılıymış (zaten Star kurtulan yolcuların savrulmuş koltuklarının fotoğrafını yayımladı, yani kurtulanlar koltuklarından fırlamamış, 'koltuklarıyla beraber' fırlamışlar...) yani yorum-başlık doğru değil.

(2) Doğru olsa bile (ki değil), "kemer takmayan kurtuldu" çok sorumsuz bir başlık. Bundan sonra kemer takmadığı için ölen ve yaralanan olursa, vebali adamı kovalar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!