Sarkozy yeni sevgilisiyle elele

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy yeni sevgilisiyle elele
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 21:56

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile eski manken yeni şarkıcı sevgilisi Carla Bruni özel ziyaret için Mısır'a geldi.

Haberin Devamı

Çiftin, tarihi Luksor kentinde kalacakları otele basın mensupları ve meraklı gözler arasında el ele girdiği gözlendi.
Sarkozy-Bruni çiftinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı, güvenliğin, çiftin ziyaret edeceği Luksor Tapınağı, müzesi ve Karnak Tapınağının çevresinde de artırıldığı belirtildi.

Fransız Kanal 2 televizyonu, Bruni ve Sarkozy’nun Luksor’daki Old Winter Palace Otelinde üç gün kalacağını duyurdu. Televizyonun haberinde, polisin, oteli gözlem altında tutan gazetecilere müdahale ettiği, binayı görüntüleyen bir kamera ekibinin geceyi nezarette geçirdiği de kaydedildi. Fransız basını, ayrıca çiftin, beraberindekilerle birlikte perşembe günü de Şarm El Şeyh’e gideceğini ve Abu Dabi Şeyhine ait bir villada kalacağını duyurdu. Sarkozy’ye annesi Andree ve oğullarından birinin eşlik ettiği belirtildi.

Kahire’deki Fransa Büyükelçiliği ise Sarkozy’nin seyahatiyle ilgili ayrıntıları açıklamayı reddetti. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı’nın resmi Mısır ziyaretinin gelecek pazartesi günü başlayacağı, Sarkozy’nin, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir araya geleceği bildirildi.

MISIR GEZİSİ TARTIŞMALARA YOL AÇTI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin basının fazlaca önünde yeni kız arkadaşı Carla Bruni ile yaptığı Mısır gezisi, muhalefetin eleştirilerine yol açtı.

Fransa’da mayıs ayındaki seçimleri kazanmasının ardından işadamı arkadaşı Vincent Bollore’nin Falcon 900’ünü alarak ABD’ye giden, yatıyla Malta’da görünen Nicholas Sarkozy’nin bu kez yine Bollore’nin özel jetiyle kız arkadaşını da alarak Mısır’a gitmesine kızan muhalefet, bir cumhurbaşkanıyla iş çevrelerinin bu yakınlığının hoş olmadığını düşünüyor.

Sosyalist Parti Sözcüsü Benoit Hamon, 'Bir cumhurbaşkanı, elinde gazeteler, televizyonlar olan işadamlarından arkadaş edinir, onlara gezilerini ödetirse, bundan bir karşılık alındığı aşikardır' derken, aynı partinin milletvekili Arnaud Montebourg da, Bollore’nin bir karşılık bekleme hakkı doğduğunu ve bu tür durumların devletin tarafsızlığı ilkesine zarar verdiğini bildirdi.

Fransa Komünist Partisi de Sarkozy’den kendine biraz 'çeki düzen vermesini' istedi. Eşinden yeni boşanan Sarkozy, eski manken kız arkadaşı Bruni ile dünden beri Mısır’da bulunuyor ve tüm gazeteler çiftin gezisine büyük yer veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!