Esrarengiz Belçikalı Fehriye’ye karşı koz

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz Belçikalı Fehriye’ye karşı koz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2002 02:15

Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal’ı Türkiye’ye iade etmeyen Belçika, İstanbul’da yakalanan esrarengiz Belçikalı Jacques Monsieur’ün iadesi için hemen devreye girdi. Adalet Bakanlığı, Belçika’dan iade dosyasını bekliyor.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken, Atatürk Havalimanı’nda yakalanan uluslararası silah kaçakçısı, Belçikalı Jacques Monsieur, hem Belçika hem de Fransa Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’den resmen istendi.

Fransa tarafından da ülkeye askeri malzeme soktuğu iddiasıyla aranan Monsieur’un yakalanması her iki ülkeyi de ayağa kaldırdı.

Üst düzey bir polis yetkilisi, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal’ı Türkiye’ye vermemek için davayı mahkeme mahkeme dolaştıran Belçika’ya karşı, Jacques Monsieur’ün iadesinin pazarlık konusu haline getirilebileceğini öne sürdü.

ACİL SEYAHAT BELGESİ VARDI

Tahran’dan, 11 Mayıs Cumartesi günü Türkiye’ye gelen Jacques Monsieur’u taşıyan uçak, saat 07.10’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Belçika’ya gitmek için aktarma yapmak isteyen Monsieur, Transit Salonu’nda polis tarafından gözaltına alındı. Hakkında uluslararası yakalama emri bulunan Jacques Monsieur’ün üzerinden, Belçika’nın Tahran’daki konsolosluğundan verildiği belirtilen bir acil seyahat belgesi çıkması, Türk İnterpolü’ndeki görevliler tarafından ‘kuşkulu’ bulundu.

Pasaport taşımayan Monsieur’ün, Belçika’daki bazı güçler tarafından korunduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Fransa ve Belçika tarafından silah kaçakçılığı ve sahtekarlık gibi suçlardan uluslararası düzeyde arandığı İstanbul İnterpol Şube Müdürlüğü’nün kayıtlarında yer alan Monsieur, ertesi gün sevk edildiği Bakırköy Adliyesi’nde tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu. Tutuklamanın, Belçika’nın iade istemli tutuklama talebi üzerine gerçek-leştirildiği bildirildi. Adalet Bakanlığı yetkilileri de Belçika’dan, söz konusu kişiyle ilgili iade dosyasının beklendiğini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!