AOL Time Warner’ın tepesi dağıldı

Güncelleme Tarihi:

AOL Time Warner’ın tepesi dağıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2003 02:00

106 milyar dolarlık birleşmeyle dünyanın en büyük medya devi haline gelen AOL Time Warner'da istifalar art arda geldi. AOL'un kurucusu Stave Case'in ardından dün de CNN kanadından Walter Isaacson'un istifası açıklandı.

2001 yılında 106 milyar dolarlık birleşmeyle dünyanın en büyük medya devi haline gelen AOL Time Warner'da istifa rüzgarları esiyor. Önceki gün AOL Time Warner Grubu'nun Başkanı ve AOL'un kurucusu Steve Case'in istifasının ardından dün bir şok da grubun sahibi olduğu uluslarası haber kanalı CNN'in Başkanı ve CEO'su Walter Isaacson'un istifasıyla yaşandı.

106 milyar dolarlık AOL ve Time Warner birleşmesinin mimarı Case önceki gün hisse sahiplerinin ve yönetim kurulu üyelerinin aylardır süren yoğun baskısı nedeniyle Mayıs ayında düzenlenecek olan Genel Kurul toplantısında görevini bırakacağını açıklamıştı. Case, istifa mektubunda, gelişme ve uygulama aşamasına yaklaştıkları şu günlerde, çekilme zamanının geldiğine inandığını belirterek, daha uzun yıllar görevinde kalmak istediğini ama şartlar gereği istifa etmesinin daha doğru olacağını söyledi. Case'in AOL Time Warner Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışma yaşamına devam edeceği de belirtildi. Diğer taraftan Amerikan basını Case'in istifa kararını AOL Time Warner'ın büyük ortağı olan Ted Turner'ın zaferi olarak yorumlarken, Steve Case'i grubun içine girdiği finansal krizin sorumlusu olarak gösterildiğini kaydettti.

Case'in yerine AOL Time Warner'ın başına kimin getireleceği tartışılırken, Yönetim Kurulu'nun şuan medya grubunun CEO'su Dick Parsons'u bu göreve atamayı planladığı kaydediliyor.

Steve Case'in istifasının ardından 24 saat geçmeden CNN'den yeni bir şok istifa hberi daha geldi. 11 Eylül saldırılarından iki ay önce CNN'in başkanlık ve CEO'luğuna getirilen eski Time dergisi yöneticisi Walter Isaacson, Steve Case'in ardından dün istifasını verdiğini açıkladı.

18 ay önce CNN'in başına getirilen Isaacson'un, Amerika'daki en büyük rakibi Fox TV'nin reytinglerinin önüne geçememesi ve programlarda yaptığı değişiklikler yüzünden bir çok ünlü televizyoncunun istifasına sebep olduğu gerekçesiyle görevini bıraktığı kaydediliyor.

Isaacson, CNN'den istifa etmesini ardından rüya meslek diye tanımladığı ve dünya liderlenini global sorunlarla yüzleştirmeye çalışan ünlü Aspen Enstitü'nün başına geçeceğini açıkladı. Isaacson, CNN'in ABD'deki yayınlarının yanı sıra, CNN International, CNN en Espanol, CNNfn, CNN/SI, CNN Headline News, 12 websitesi, iki radyo kanalı kısacası adı CNN'le başlayan medya imparatorluğun ve yine bu imparatorluğun çatısı altında yayın yapan 10 kablo ve uydu kanalının sorumlusuydu.

2002'DE DE İSTİFALAR VARDI

AOL Time Warner'da istifalar sadece Case ve Isaacson'la da kalmadı. Medya grubunu AOL'a satan Time Warner'ın Genel Müdürü Gerard Lewin geçen Mayıs ayında istifa ederken, aylar süren baskıların ardından AOL'un önceki İdare Müdürü Robert Pittman'de geçen yaz istifa etmişti.

106 milyar dolarlık şirket

AMERICA
Online ve Time Warner arasındaki 106 milyar dolarlık şirket evliliği 2001 Ocak ayında gerçekleşmişti. Amerikan tarihindeki en büyük şirket evliliklerinden birisi olan birleşmeyle dünyanın en büyük medya şirketi kurulmuş oldu. İntertet devi AOL'un 26 milyon internet abonesi ve 150 milyon anında mesaj kullanıcısı bulunurken, medya devi Time Warner'ın ise bünyesinde CNN, HBO, Sports Illustrated ve Warner Bros gibi televizyon kanalları bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!