Kıbrıs sorununa MGK el koysun

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs sorununa MGK el koysun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2003 02:08

Eemekli büyükelçi CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, hazırladığı Kıbrıs Raporu'nda KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun ilginç sözlerine yer vererek, MGK'nın Kıbrıs sorununa el koymasını istedi.

Elekdağ, Eroğlu'nun önceki hafta KKTC'ye giden TBMM heyetiyle yaptığı görüşmede Türkiye'nin değişen Kıbrıs politikasından yakınarak, ‘‘Eskiden en olumsuz koşulda yollarımız anavatanla birleşir diyorduk. Şimdi Ankara'nın tutumu bunu dememize imkan vermiyor’’ dediğini açıkladı. Elekdağ'ın CHP Lideri Deniz Baykal'a sunduğu Kıbrıs Raporu'nda ilginç tespitler yer aldı. Rapora göre Eroğlu, heyetle yaptığı görüşmede şunları söyledi:

BELİRSİZLİK VAR

‘‘KKTC halkı bana
‘Anlaşma olmazsa ne olacak?' diye soruyor. Ben net yanıt veremiyorum. Eskiden alternatifimiz vardı. Rum Yönetimi'nin tek başına AB üyeliği yolunda atacağı her adımın KKTC'nin Türkiye ile bütünleşme sürecini hızlandıracağını söylüyorduk. Şimdi Ankara'nın tutumu bunu dememize imkan vermiyor. Bu durumda kesif bir belirsizlik havası topluma hakim oluyor. Bu durum böyle devam edemez.’’

Elekdağ,
raporunda, anlaşma olmaması durumunda Türkiye’nin KKTC ile ekonomik entegrasyona gideceğini açıklaması gerektiğini savundu. Milli Güvenlik Kurulu'nun da Kıbrıs olayına el koyarak bu yönde bir açıklama yapmasını isteyen Şükrü Elekdağ, ‘KKTC toplumunda belirsizliği kaldıracak ve moral çöküntüyü önleyecek, Kıbrıs Türk toplumunun ufkunu açacak, ona somut bir hedef ve vizyon verecek ekonomik önlemleri de içeren acil bir eylem planının oluşturularak açıklanması gerekiyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!