Yılmaz: Vatana ihanetle suçlandık

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Vatana ihanetle suçlandık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2002 15:33

ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, "Ülkeyi 40 yıllık davası AB üyeliğinin eşiğine getirdik 'vatana ihanetle' suçlandık" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, ENKA ve İNTERGEN ortaklığıyla yapılan Adapazarı-Gebze doğalgaz santrallarının açılış törenine, eşi Berna Yılmaz ile birlikte katıldı.

Mesut Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Yılmaz, hizmet üretenlerin binbir türlü suçlamayla engellenmek istendiğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Maalesef zaten iyice dar bir alana sıkışmış olan siyaset kurumu laf üretmeyi hizmet üretmeye tercih etmektedir. Üstelik bununla kalınsa neyse... Bununla kalınmamakta, hizmet ürünleri de binbir türlü suçlamayla engellemeyle saldırıyla yıldırmanın peşinde koşmaktadırlar.

Bu yanlış ve çağdışı siyaset anlayışının eziyetini en çok çeken debenim partimdir. Bu eziyeti kurulduğumuz günden beri çekiyoruz. Ülkenin bir ucundan diğerine 1500 kilometre uzunluğunda otoyol yaptık,Yüce Divan'da hesap vermek zorunda kıldık. Türkiye'nin bilgi çağına geçişinin altyapısı olan haberleşme uydusunu uzaya gönderdik, yakamızayapışılmak istendi. Hiçbir işe yaramaz bir bataklıkta yılda 1 milyar dolar ihracat yapacak fabrika kurulmasını sağladık, soruşturma komisyonlarında hesap vermek zorunda kaldık. Türkiye'yi bölgesinin teknoloji üssü yapacak bir projeye ivme kazandırdık, olmadık iftiralara maruz kaldık. Ülkemizi her gün daha da yaklaşan enerji krizinden, karanlığa boğulmaktan kurtarmak için yeni projeleri hayata geçirdik, başımıza gelmeyen kalmadı. Ülkeyi 40 yıllık davası AB üyeliğinin eşiğine getirdik 'vatana ihanetle' suçlandık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!