Kongre vesayet altında yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kongre vesayet altında yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 01:47

ANAP genel başkan adaylarından Işın Çelebi, rakiplerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Partide ‘yeni emanetçiler’ yaratılmak istendiğini savunan Çelebi, bazı adayların ise ciddi biçimde maddi kaynak seferber ettiğini iddia etti.

ANAP'ın bu haftasonu yapılacak kongresinde genel başkanlık yarışının iki aday arasında geçeceği iddialarına kızdığını belirten Çelebi, kendisinin de şansı olduğunu söyledi. Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Çelebi, kongre öncesi şu mesajları verdi:

DELEGELER YÖNLENDİRİLİYOR

Bu kongrenin vesayet altında yapıldığı izlenimi ağırlaşmaktadır. Delegeler yönlendirilmektedir. Emanetçi tanımına uygun bir yapılanma yapılmaya çalışılıyor. Bunu kimlerin yaptığını delege arkadaşlarımız gayet iyi bilmektedir. Gördüğüm kadarıyla çok ciddi maddi kaynaklar seferber ediliyor.

VİCDANINIZI DİNLEYİN

Şimdi rüştümüzü ispat etme zamanıdır. Delege arkadaşlarımız özgür iradeleriyle karar almalıdırlar. Herkes elini vicdanına koyarak karar vermelidir. 11 Ocak kongresi normal bir kongre değil. Eskinin kötü alışkanlıklarını çöp tenekesine atmalıyız. ANAP'ta yeni bir şeyler olmalı. Vesayet ve emanetçiye hayır demeliyiz.

ŞAİBELER BİTMELİ

ANAP MKYK'da 50 üyeden 40'ı yeni isimlerden oluşmalıdır. Kapalı kapılar ardından siyasete son verilmelidir. Halkın sesini dinleyen siyasi hareket haline gelmeliyiz. Anadolu insanın sözcüsü olmamız gerekir. Türk milletinin değerlerine sahip çıkılmalıdır. Şaibelere meydan okumalıyız.

TAKIM OYUNU ŞART

Parti kadroları ehliyet, liyakat ve sadakat kuralına göre seçilmelidir. Parti yönetiminde ekip ruhu ve takım oyunu anlayışı hakim olmaladır. Parti bir düşünce üretim merkezi olarak çalışmaladır. Parti örgütü, parlamento dışı muhalefetin merkezi, sivil toplum örgütlerinin gözcüsü ve sözcüsü olmalıdır.

ANAP'ta uzun yıllar siyaset yapan Işın Çelebi, partinin yeniden yükselişe geçmesi için köklü bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu savunuyor. ‘‘Partideki, halktan kopuk statükocu anlayış, bir yana bırakılmalı, geleneğindeki atılımcı dinamik yapı yeniden canlandırılmalı’’ diyen Çelebi, önerilerini şöyle sıraladı:

‘‘İlk olarak, parti içi demokrasiyi gerçekleştirmemiz gerekir. İlk önce partide, sonra tüm ülkede şeffaf yönetim ilkelerini hakim kılmak gerekir. Parti gençlerin ve kadınların partisi olmalıdır. Yüksek siyaseti bırakıp, Anadolu siyaseti yapmak gerekir.’’

BİTTİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!