"Savaşa hazır ol"

Güncelleme Tarihi:

Savaşa hazır ol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2002 12:30

AKP hükümeti, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından orduya "savaşa hazır ol" direktifi verecek. Yarın ya da perşembe günü Genelkurmay'a iletilecek direktifin ardından TSK hazırlıklarına başlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye, Amerika’nın olası Irak operasyonuna yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Başbakanlık’ta Başkakan ve Genelkurmay Başkanı’nın katılımıyla yapılan zirve sonrasında hükümet, genelkurmay başkanlığına "savaşa hazır ol emri" verme kararı aldı.

Siyasi direktif adı verilen talimat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak savaşına hazırlıksız yakalanmaması için verilecek. Direktifin bugunkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştırılması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı siyasi direktifin verilmesinden sonra hızla savaş hazırlıklarına girişecek. Direktif sonrasında Kuzey Irak sınırında alınacak önlemler de başta olmak üzere biri dizi konuda çalışma başlatılacak. Genelkurmay başkanlığı, savaş hazırlıklarının hukuki ve siyasi alt yapısını oluşturan direktif sonrasında malzeme ve personel eksikliklerini hızla giderecek.

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilen “savaşa hazır ol” emrine yönelik hazırlıkların ocak ayına kadar bitirilmesi amaçlanıyor.

Ordunun hazırlık için ihtiyaç duyduğu kritik silah sistemleri, muhimmatlar, elektronik sistemlerini içeren savunma alımları hızla yapılacak. Siyasi direktif sonrasında Amerika’nın Irak operasyonuna yönelik isteklerinin de yanıtlanması ve desteğin kapsamının netleştirilmesi bekleniyor. Direktif sonrasında operasyon hazırlıkları ve alınacak önlemler konusunda Genelkurmay Başkanlığı belirleyici olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!