Irak'tan son haberler

Güncelleme Tarihi:

Iraktan son haberler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2002 02:08

Çantalı terörist korkusu

ABD istihbaratı, Saddam'ın olası bir Irak operasyonuna karşılık kıyamet planı hazırlamış olmasından endişe ediyor. New York Post Gazetesi'ne göre Saddam, bölgedeki ABD üslerine kimyasal ya da biyolojik savaş başlıklarıyla saldırı düzenleyebileceği gibi El Kaide ya da diğer terör grupları aracılığıyla ABD ya da İsrail'e çantalarla sokacağı biyolojik silahlarla misillemede bulunabilir.

Üç ayda nükleer silah

1994 yılında kaçmadan önce Irak'ın nükleer silah programını başlatan ve yöneten Dr Hıdır Hamza, Almanya'da getirilen ekipman ve Brezilya'dan gizlice elde edilen uranyumla Irak'ın hala yapmadıysa üç ay içinde nükleer silah üretebileceğini iddia etti. Hamza, 1989 yılında Almanya'dan ülkeye gizlice getirilen nükleer maddelerin işlenmesi için kullanılan sentrifüjlerin gizlice çoğaltıldığını söz konusu ekipman ve Brezilya'dan getirilen az miktarda zenginleştirilmiş 1.3 ton nükleer maddeyle 3 nükleer silah yapılabileceğini iddia etti.

Fatura: 200 milyar dolar

ABD Başkanı George W.Bush'un ekonomi baş danışması ABD'nin Irak ile olası bir harekata 100 ile 200 milyar dolar harcayabileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!